This Can't Happen

Frascati Producties / Emke Idema
do 11
januari
  • do 11 jan
    20:15 - 21:35
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Hoe word je fantasierijk? Wat gebeurt er als je alles wat normaal gezien belangrijk is, links mag laten liggen? Wat als we gezamenlijk ongegeneerd fantaseren?

Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer
Foto: Bas de Brouwer

De cast

Quote

Iedereen dacht dat het niet kon, totdat er iemand kwam niet dat nog niet wist.

In dit prikkelende theatrale spel zoekt het publiek de grenzen van het voorstelbare op.

Onderdeel van:
TK Serie 3

THIS CAN’T HAPPEN wil ruimte maken voor het onwaarschijnlijke, fabuleuze, tergende, vrolijke, belachelijke, magische en onaangepaste. Samen verkennen we de praktijk van ongewoon denken door deze collectief te beoefenen. THIS CAN’T HAPPEN is een verbeeldingsexperiment. In dit prikkelende theatrale spel zoekt het publiek de grenzen op van het voorstelbare: voorbij wat waar is; voorbij wat waarschijnlijk is; voorbij wat politiek correct is. Welke alternatieve verhalen schuilen er achter de beelden uit ons collectieve geheugen? Kunnen we, behalve het dominante en gekende verhaal, nog andere werkelijkheden belichten? En wat doet dat met ons? Laten we eens de tijd nemen om de onmogelijkheden op ons pad nader te bekijken.

Emke Idema maakte eerder onder andere STRANGER (2012) en RULE (2014), die beiden enthousiast werden onthaald door publiek en pers: “Meesterlijk concept met riskante kantjes”, Volkskrant over STRANGER. “Een spel dat de grenzen aftast”, Theaterkrant over RULE.

In de voorstelling This can’t happen wordt de bezoeker uitgedaagd zelf vanaf de tribune zijn fantasie de vrije loop te laten. „Als je denkt: wat ik nu hoor is waardeloos, dan kun je ingrijpen.” Lees hier de NRC recensie.

Nagesprek
Na afloop van de voorstelling vindt er een nagesprek met Emke Idema plaats in de foyer van Theater aan het Spui. Iedereen is welkom zich hierbij aan te sluiten. 

Iedereen dacht dat het niet kon, totdat er iemand kwam niet dat nog niet wist.
Epictetus

Credits

Concept en regie Emke Idema
Dramaturgie Nienke Scholts
Spel Sjoerd Meijer
Geluidsontwerp Genevieve Murphy