Chit Chat (4+)

Maas theater en dans & Tuning People
26 feb
12:00 - 15:00
 • di 26 feb
  12:00 - 12:50
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • di 26 feb
  15:00 - 15:50
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Een bewegend klankgedicht
Klabam, poink, klonk, auw

In dit virtuoze dansduet botsen twee meisjes er grappig op los. Ze giebelen, schaterlachen, proesten, spelen, kletsen, dansen, stoeien. De vriendinnen bewegen als een twee-eenheid, elkaar voortdurend imiterend. Alles samen en dan weer uit elkaar. Onafscheidelijk en dan weer los. Ze zijn roekeloos tegen elkaar en de wereld.

Charlotte Goesaert en Karolien Verlinden maken een wervelende dansvoorstelling met zelfgemaakte klanken, gekoppeld aan bewegingen die variëren van zacht tot heel wild. Vrijwel alles dansen ze synchroon (try this at home). Een hoogstandje performance art voor kleuters, verpakt als live cartoon. Joost Maaskant mixt er geluiden bij, van klankgedicht tot rockopera.


Karolien en Charlotte over ChitChat: “Wij zijn zelf nogal wild en merken dat ons impulsieve gedrag soms tot problemen leidt. Daarom is het fijn om in ChitChat al die dingen te doen die we in het echte leven niet mogen. Er is geen barrière op het toneel. We creëren op speelse wijze een uitlaatklep voor al onze gekke opwellingen.”


Moniek Merkx over de preview van ChitChat: “Hun snelle klanktaal en hun gelijke bewegingen zijn briljant. Ze zijn meesters in exact hetzelfde doen en dan snel variëren. Met herhalende patronen en geluiden kunnen ze heel grappig spelen. Onder het kijken wil je zelf ook meedansen, hinkelen en springen.”

Recensies

“Zo speels het klankgedicht zich verder ontwikkelt, zo speels en sprankelend zijn de variaties in de danspassen en bewegingen.” Theaterkrant

“De manier waarop Goesaert en Verlinden abstracte dans toegankelijk maken voor de allerjongsten verdient lof.”
De Standaard

“We werden helemaal meegenomen in deze voorstelling zonder taal die zo veel vertelde. We kregen zelfs zin om mee te doen.”
MaandagDaandag

Credits

Choreografie/dans Charlotte Goesaert, Karolien Verlinden
Muziek/geluid Joost Maaskant
Eindregie Jef Van gestel
Kostuums Maartje van Bourgognie
Licht Gé Wegman
Coproductie Maas theater en dans / Tuning People
Campagnebeeld Roosmarijn Knijnenburg

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie