Victory (12+)

Maas theater en dans
15 jan
19:30
  • di 15 jan
    19:30 - 20:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. De wereld om ons heen kent vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. Vier performers en een muzikant vallen in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Fouten worden groots gevierd en er wordt steeds mooier en virtuozer gefaald.

Humoristisch en temperamentvol. Stralend falen; wat wil je nog meer!

★★★★ Muziek & Theaterparadijs

 

Over de kunst van falen
Je mist een deadline. Je wordt in de steek gelaten. Je vergeet iets belangrijks. Je leven is vol kleine en grote mislukkingen. De wereld om ons heen kent vooral winnaars en opvallend weinig verliezers. We leren te stralen, te scoren, maar falen is moeilijk. Daar schamen we ons voor en soms liegen we het weg. Als er iets fout gaat verdwijnt ons zonnige zelfbeeld, en dat kunnen we niet delen met anderen, Facebook, de wereld.

Fouten vieren in fysieke jongerenvoorstelling
Victory is een fysieke theatervoorstelling voor jongeren over falen. En over dat durven laten zien. Kunnen we eerlijk zijn over wat we voelen? Kan iets dat negatief lijkt, verandering en groei teweeg brengen? We houden van leedvermaak, maar kunnen we ook lachen om onze eigen fouten? Typische faal-symptomen worden in beweging omgezet, en wat te denken van stotteren, botsen, vals zingen, slechte grappen vertellen, vallen en weer opstaan.

Vier performers en een muzikant vallen in een razend tempo van de ene in de andere mislukking. Komisch treurig en geleidelijk aan zelfs wanhopig pijnlijk. Ze proberen eerst alles nog te verbergen, maar gaan gaandeweg schaamtelozer te werk. Fouten worden groots gevierd en er wordt steeds mooier en virtuozer gefaald.

Cecilia Moisio over Victory

“Falen is een groot taboe en zeker bij jongeren. Ik wil voor hen een voorstelling maken met veel humor en met ernst, die laat zien dat ze niet alleen zijn met hun gevoelens van niet goed genoeg zijn. Hoe kan je van iets dat een ‘faal’ lijkt, toch iets moois maken? Ik wil het thema ontleden, de pijnlijke kanten niet uit de weg gaan en de menselijke misstappen vieren.”

 

"De geweldige slapstickdans – een repetitieve aaneenschakeling van, ‘oeps’, uitglijden en misstappen rond tafels en stoelen – eindigt in ontmoetingen van mens tot mens die ook ‘oeps’ (en ‘auw!’) misgaan. (...) Van onschuldig vermaak naar steeds heftiger drama."★★★ Volkskrant

 

"Zeer sterke hedendaagse dans, fysiek alsook vocaal spel, live camerabeelden, muziek en zelfs zang smelten samen tot een eindproduct dat zowel humoristisch als temperamentvol is. (...) Stralend falen; wat wil je nog meer!" ★★★★ Muziek & Theaterparadijs.

Credits

Concept, choreografie, regie: Cecilia Moisio
Met: Yulia Kalinchenko, Kiyan Khoshoie, Serano Pinas, Katarzyna Sitarz en Marlon Penn (live muziek)

Understudies: Catarina Ribeiro, Tijmen Teunissen
Composities: Marlon Penn
Soundscapes: Joni Vanhanen
Ontwerp scenografie: Cecilia Moisio
Video, lichtontwerp: Mark Thewessen
Maas in samenwerking met Hit Me Productions, Stichting Cecilia Moisio
Victory is mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 21, Gemeente Rotterdam, Prins Bernard Cultuurfonds / Aurora Fonds, Janivo Stichting en Stichting Elise Mathilde.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie