Vieze Vuile Rotstreken (8+)

Abbing & Hofman
14 dec
19:30
  • vr 14 dec
    19:30 - 20:50
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Een ontregelend sprookje met scherpe tanden.

 

In een dal hier ver, ver vandaan, is iedereen erop uit om Map uit haar mooie Atlaswinkel te bonjouren. Een man met een moeilijk geföhnd kapsel wil van de winkel een authentiek biercafé maken. De Ambtenaar van de Jeugdzorg klopt steeds harder aan de deur. En dan is er ook nog een huilend spook dat haar ’s nachts wakker houdt. Maar Map laat zich niet zomaar wegsturen! Met een grote dosis snode plannetjes en sluwe listen slaat ze terug en verdedigt ze wat haar dierbaar is…

 

Vieze vuile rotstreken is een heerlijk fantasierijke jeugdvoorstelling, zo ondeugend als Home Alone en zo slim als Roald Dahl.
Theaterkrant

Maar hoe kan je alsmaar sterk zijn als je helemaal alleen bent? Map heeft toch zeker ook recht op een beetje liefde en iemand die aardig tegen haar doet?

Vieze Vuile Rotstreken is een heerlijk ontregelende voorstelling met een onverwoestbare heldin, een stoet vreemde personages en smeuïge taal. Voor iedereen die wel eens een vieze vuile rotstreek heeft uitgehaald of is overkomen. 

Recensies

 

Over toneelschrijfster Jorieke Abbing
“Abbing bewerkte de beroemde boekenreeks van Guus Kuijer meesterlijk. Het wemelt van de pijnlijk onafgemaakte dialogen en ontwapende uitlatingen.” (over Polleke van NTjong, *****NRC)


Over regisseur Roeland Hofman:
“Hofman schreef een originele tekst.” (over Jazz duzz van De Toneelmakerij, ****De Volkskrant)

Credits

Regie Roeland Hofman
Tekst Jorieke Abbing & Roeland Hofman
Met Rosa van Leeuwen, Ian Bok, Tobias Nierop, Carina de Vroome

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie