Het verhaal van het verhaal (8+)

Theater Artemis en Zuidelijk Toneel
30 nov
19:30
  • vr 30 nov
    19:30 - 21:10
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

"Een spectaculaire opening van het jeugdtheaterseizoen" - Trouw ★★★★★

 

Op een dag zit het publiek op een voorstelling te wachten. Het gordijn gaat open en het toneel blijkt naar de kapper te zijn geweest, helemaal kaal! Huh? In een hoek scharrelen wat mensen rond. Wie dat zijn? Geen idee, maar ze komen voor je handtas en ruiken naar mos! Het verhaal van het verhaal is een avontuurlijke familievoorstelling voor iedereen vanaf acht jaar!

Het verhaal van het verhaal (8+) speelt zich af in een magische wereld waarin alles plots kan zinderen van verlangens en verwachtingen. Een 8+ voorstelling voor iedereen die niet gekozen is voor het schoolvoetbalteam... of juist wel!
 

'De wildste vrijdenker van het Nederlandse theater heeft weer eens een verbijsterend, weerbarstig staaltje filosofische slapstick gecreëerd.'

De Groene Amsterdammer


'...een meerlagig, verrassend vormgegeven, avondvullend werk in de schouwburg waarbij je je publiek anderhalf uur lang in spanning houdt...'

Theaterkrant.nl****


'Slim en oergeestig in en nog ongehoord en onbeslist verhaal.'

NRC Handelsblad****


'... avontuurlijk, absurd in het kwadraat, prachtig en komisch ...'

Brabants Dagblad

 

Het verhaal van het verhaal gaat over….tja, waar gaat het eigenlijk over? Wie dit kan navertellen is een held! Dit is Raar met een grote R. En Vreemd met een grote V. Maar ook spannend met een grote S.

 

Een hele wonderlijke natuurfilm met vierkanten, cirkels en Cristiano Ronaldo. En het publiek? Dat kan slechts smachten en snakken naar de rode draad. Maar waar dan? En waarheen? Trompetten! Er klinkt muziek! Zal het verhaal dan toch nog komen?

Piet Menu: “Even de wereld laten kantelen en door de ontstane kieren Leonard Cohen-gewijs het licht laten binnenstromen. Daarom werken we samen met Artemis.”

Credits

Regie Jetse Batelaan

Spel Goele Derick, Jente De Motte, Hanneke van der Paardt, Tjebbe Roelofs, Peter Vandenmeulenbroecke, Jurjen Zeelen

Decor en licht Theun Mosk

Kostuums Liesbet Swings Muziek Gerjan Piksen

Tekstbijdragen Don Duyns

Dramaturgie Peter Anthonissen

Regie-assistentie Tim Verbeek

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie