Martin Luther King (8+)

Urban Myth
30 nov
-
1 dec
 • vr 30 nov
  19:30 - 20:40
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • za 1 dec
  19:30 - 20:40
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Een jonge man die een wereld van ongelijkheid ontdekt en een nieuwe wereld vormt met de speech waarvan iedereen in ieder geval de eerste zin kent. Martin Luther King is een muzikale familievoorstelling over onrechtvaardigheid en harmonie.

We gaan terug naar 1937, de tijd dat de jonge Martin Luther King onbezorgd met z’n vriendjes uit de buurt speelde en kleur voor hem nog geen issue was. Totdat hij naar school gaat. Martin mag niet naar de school waar zijn vriendjes heen gaan, want hij is niet wit. Hij moet naar een school voor alleen zwarte kinderen. Zijn vader probeert hem uit te leggen dat zwarte mensen niet alles mogen.

 

'Ja, het zit er allemaal in: de busboycot, Rosa Parks, het huwelijk van King (José Montoya) met Coretta Scott (Imanuelle Grives), de legendarische I Have a Dream-toespraak, de moord. Maar wat deze productie echt bijzonder maakt, is dat regisseur Jörgen Tjon A Fong (Urban Myth) ook een confronterend staaltje terloopse rassenscheiding toont.'
De Volkskrant ****

 

“Tjon a Fong maakt de impact van de rassensegregatie op slimme wijze invoelbaar. De muziek, verzorgt door acteur/muzikant Gianni Noten, Timothy Bennet en Djuwney zit sterk in het verhaal verweven, en verbindt de personages in hun strijd – het is bovendien mooi dat de scheidslijn tussen speler en muzikant diffuus is. "
Theaterkrant

 

Een gevoel van onrechtvaardigheid komt bovendrijven en een vuurtje wordt aangewakkerd dat niet meer te stillen is. Dat de verschillen verdwijnen. Dat op één dag iedereen in harmonie met elkaar kan samenleven. Hoe ver is Martin bereid te gaan?

Credits

Regie Jörgen Tjong A Fong
Tekt Jörgen Tjon A Fong
Dramaturgie Robbert van Heuven
Cast José Montoya, Imanuelle Grives, Rosa da Silva, Viktor Griffioen
Compositie Gianni Noten, Thimoty Bennet, Djuwney

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie