Niets (12+)

Het Paleis & De Nieuwe Tijd
26 nov
19:30
  • ma 26 nov
    19:30 - 21:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Bejubeld in de pers en geselecteerd voor het Theaterfestival 2017.

Het begint allemaal met Pierre Anthon, een jongen uit klas 2B. Op een dag staat hij op en zegt kalm: ‘Er bestaat niets van betekenis, dat had ik al lang door. En daarom heeft het geen zin om iets te doen, dat heb ik net begrepen.’ Zijn klasgenoten besluiten hem te laten zien dat hij het fout heeft en beginnen een Berg van Betekenis te bouwen.

“Het is een debuut dat jong en oud eerst nieuwsgierig naar het puntje van de stoel lokt, dan fronsend doet achterover leunen, dan onthutst naar de scène laat staren en dan doet voelen hoe theater een meerwaarde vormt voor dit boek (…).” Els Van Steenberghe in Focus Knack

Het begint allemaal met Pierre Anthon, een jongen uit klas 2B. Op een dag staat hij op, pakt zijn tas en zegt kalm: ‘Er bestaat niets van betekenis, dat had ik al lang door. En daarom heeft het geen zin om iets te doen, dat heb ik net begrepen.’ Hij stopt zijn boeken in zijn tas, loopt de klas uit en gaat in een pruimenboom zitten. Zijn klasgenoten pikken dit niet. Ze besluiten hem te laten zien dat hij het fout heeft. In een verlaten loods aan de rand van het dorp beginnen ze een Berg van Betekenis te bouwen. Om beurten moet iemand iets afstaan wat hem of haar dierbaar is. Elk offer heeft een nieuw en groter offer tot gevolg. Wat onschuldig begint, krijgt algauw een dramatische wending ...

Niets is gebaseerd op het bekroonde boek van Janne Teller. De voorstelling werd bejubeld in de pers en geselecteerd voor het Theaterfestival 2017.

Credits

Naar het boek van Janne Teller
Regie en tekst Freek Vielen
Met Tim David, Harald Austbø, Elena Peeters, Judith de Joode, Laura Mentink

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie