Le Bal

Jakop Ahlbom Company
29 mei
20:15
  • wo 29 mei
    20:15 - 22:45
    Koninklijke Schouwburg, Den_Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Le Bal is een een betoverende, fysieke voorstelling, waarin je op een muzikale reis gaat langs de afgelopen honderd jaar. In het danslokaal van Le Bal komen mensen samen die op zoek zijn naar liefde, gezelschap en vertier. Ze dansen, flirten, maken ruzie en vervelen zich. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan.


De voorstelling begint rond 1918, aan de vooravond van the roaring twenties. Het vrouwenkiesrecht is nog niet ingevoerd en het is onrustig in Europa. De band Alamo Race Track begeleidt deze reis en speelt in het danslokaal de wereldhits van de afgelopen eeuw.

Een nieuwe spektakelvoorstelling van Jakop Ahlbom, de maker van HORROR, Innenschau en Lebensraum.

Mime, dans, slapstick en special effects

Gedurende de voorstelling zien we de tijd verstrijken. Ahlbom laat zich voor de voorstelling onder meer inspireren door de film Le Bal van Ettore Scola. Dit bijzondere spektakel zal in zijn eigen kenmerkende en beeldend-fysieke stijl uitgevoerd worden, met een mix van mime, dans, slapstick, special effects en vervreemdende, betoverende en poëtische elementen. Het geheel wordt muzikaal ondersteund met bekende wereldhits, live uitgevoerd door de band Alamo Race Track.


 

Wereldtoneel

De vaak woordeloze, beeldende en fysieke voorstellingen van Jakop Ahlbom veroveren het wereldtoneel en spreken alle soorten publiek aan, van kenners tot nieuw publiek, van oud tot jong, van groot tot klein en alles daartussenin.

Credits

Naar The Picture of Dorian Grey (Oscar Wilde)
Concept en regie Jakop Ahlbom
Live muziek Alamo Race Track
Regie: Christophe Coppens
Met o.a.: Bram van der Heijden, Veerle van Overloop, Bien de Moor e.a.
 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie