Foto: Thomas Kessens

Theatercollege Herman Pleij

Een zoektocht naar de Nederlandse identiteit
27 mei
20:15
  • ma 27 mei
    20:15 - 22:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Wat beschouwen wij als typisch Nederlands? Al bestaat 'de Nederlander' misschien niet, een collectieve identiteit bestaat wel degelijk. Zo is ''daar ga ik niet over'' al eeuwenlang het motto van de bv Nederland.

Met herkenbare, verrassende en grappige verhalen geeft emeritus hoogleraar Herman Pleij inzicht in onze historische achtergrond. In zijn hart huist een acteur, in zijn hoofd bruist de wijsheid van de professor. Die combinatie maakt hem tot een unieke marskramer van de wetenschap.

Meet & Greet na afloop in de foyer!

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg is een veelgehoord spreekwoord. En ‘moet kunnen’ zou het nieuwe motto moeten zijn onder het wapen van Nederland. Herman Pleij is zelf dol op de uitdrukking ‘moet kunnen’. Niets is onmogelijk, alles kan. Zijn verhalen zijn herkenbaar, verrassend, onthullen wat ons beweegt en werken op de lachspieren.

 

In 2014 verscheen zijn boek Moet kunnen, op zoek naar de Nederlandse identiteit en eind 2016 verscheen de sterk uitgebreide en geactualiseerde editie Moet nog steeds kunnen. Deze zoektocht vormt de ruggengraat van dit theatercollege.

Credits

Van en met Herman Pleij

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie