BarokOpera Amsterdam

De ontmaskering van Peter de Grote
7 dec
20:15
 • vr 7 dec
  20:15 - 22:35
  Première
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest

BarokOpera Amsterdam bouwt een muzikaal feest rond tsaar Peter de Grote die driehonderd jaar geleden 'als timmerman’ in Amsterdam verbleef. U hoort muziek uit opera’s van Lortzing, Donizetti en Grétry.

In de voorstelling gaan vijf zangers op zoek naar de ware Peter. Door de drie verschillende talen ontstaat er een komische spraakverwarring, aangevuld met verkleedpartijen, snorren en mutsen, theatraal vuurwerk en muzikale hoogstandjes. Een avond met knipoog en luchtig vermaak.

• Met Nederlandse boventiteling
• English text below

Peter de Grote
Peter de Grote wordt gezien als een verlicht vorst, die vele hervormingen doorvoerde om zijn volk te moderniseren en een beter leven te geven. Veel Russen echter (en niet alleen degenen die vreesden voor hun posities) vonden dat Peter met zijn drift om het land te moderniseren, het “Russische” verkwanselde en de tradities kapotmaakte. Bovendien was hij een grillig figuur, met vele extremen, die niet veel gaf om mensenlevens, en geweld niet schuwde.

De vragen die de Russen tot op de dag van vandaag bezig houdt is: was Peter nu een schurk of een heilige? Was hij er nu echt voor Rusland en het volk of dacht hij alleen maar aan zichzelf? Heeft hij het land verder gebracht of de Russische ziel verkocht. 

English
BarokOpera Amsterdam is mounting a musical bonanza around Tsar Peter the Great with music from operas by Lortzing, Donizetti and Grétry. Join five singers on a quest for ‘the real Peter’ with masquerades, moustaches, fur hats, dramatic fireworks, musical master-strokes and singing in three different languages for guaranteed comic confusion. An evening of breezy, tongue-in-cheek entertainment.

With Dutch surtitles.

Credits

BarokOpera Amsterdam neemt drie opéra-comiques als uitgangspunt: Pierre le Grand van Grétry (1790), Zar und Zimmerman van Lortzing (1837) en Il Borgomastro di Saardam van Donizetti (1827).

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie