Kawina in Concert

Gepresenteerd door Clifton Braam
5 dec
20:15
  • wo 5 dec
    20:15 - 23:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Een avond swingen op kawina; typisch Afro-Surinaamse volksmuziek. Voor het eerst delen Patrick Tevreden (Teve), Glenn Sno, Ruben Muringen (Stoffie), Carlos Aron en Romario Panka, gezamenlijk het theaterpodium. Ze worden begeleid door een 16-koppige liveband. De presentatie is in handen van Clifton Braam.

Over kawina
Kawina is al jarenlang één van de meest populaire amusements- en dansmuziek. In de jaren 90 genoot deze stroming vooral door de groepen Sukru Sani en Ai Sa Si een ongekende populariteit tot ver buiten de grenzen van Suriname.

De kawina muziek is de typisch Afro Surinaamse volksmuziek. De diverse drums zoals de skratjie, de timbal,de hari en de koti zijn de toonaangevende percussie instrumenten die samen met de kwa bangi, de sek`seki en een sterk zangkoor de kawina een krachtig en harmonieus geheel geven. De zang is voornamelijk in een roep-en-antwoordpatroon.


Kawina in Concert
Kawina in Concert is een uniek theaterconcert, voor het eerst in deze samenstelling, zal het publiek deze piekperiode herleven maar zal tegelijkertijd ook de vele jongeren zeker een prikkel geven dit deel van het Surinaams cultureel erfgoed (opnieuw) te beleven en te blijven koesteren.

Kortom een concert dat oude en jonge harten zal doen juichen!

Credits

Met Patrick Tevreden, Ruben Muringen, Carlos Aron en Romario Panka
Presentatie Clifton Braam

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie