Bijgeboekt wegens succes

De Indië Monologen

Adriaan van Dis, Eric Schneider, Mei Li Vos en Thom Hoffman
19 mei
15:00
  • zo 19 mei
    15:00 - 17:20
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    uitverkocht

70 jaar na de onafhankelijkheid van Indonesië staat onze koloniale geschiedenis volop in de belangstelling. Hoe werkt die geschiedenis door in ons land en in onze levens? En hoe willen we ons tot die geschiedenis verhouden? De Indië Monologen is een unieke theateravond met Nederlands-Indië als centraal thema. 

Wegens groot succes is De Indië Monologen weer te zien in de Koninklijke Schouwburg, dit keer met Adriaan van Dis, Eric Schneider, Mei Li Vos en Thom Hoffman!

Tip: eet na afloop mee met de Indische maaltijd!

Eric Schneider
Eric Schneider
Thom Hoffman
Thom Hoffman
Adriaan van Dis
Adriaan van Dis
Mei Lin Vos
Mei Lin Vos
Astrid Seriese & Erwin van Ligten
Astrid Seriese & Erwin van Ligten

Elke editie van De Indië Monologen presenteert een uitgelezen gezelschap van bekende Nederlandse schrijvers, musici, acteurs en prominenten uit de wereld van de media, journalistiek en politiek; allen met een Indische achtergrond of sterke betrokkenheid bij de geschiedenis van Nederlands-Indië. De Indië Monologen wil verschillende visies op Nederlands-Indië laten zien en zowel de heimwee als het kritisch discours de ruimte geven. De regie is in handen van Bo Tarenskeen.Afscheidsvoorstelling Eric Schneider


De deelname van Eric Schneider geeft de voorstelling een extra bijzonder karakter. De 84-jarige acteur nam in 2013 al afscheid van het toneel, maar speciaal voor De Indië Monologen betrad de in Batavia geboren Hagenaar na vijf jaar opnieuw het podium met een eigen monoloog over zijn Indische verleden. Met de dernière in de Koninklijke Schouwburg neemt Schneider echt afscheid van het toneel.

“Het was een bijzondere en zeer persoonlijke ervaring. Naast zoveel talent, jonge mensen en gewaardeerde oudere collega’s, op het podium te staan, daar heb ik tijdens deze tournee van genoten. Ik speelde zoveel rollen, maar het is een eer om met mijn eigen verhaal afscheid te nemen van het publiek”, aldus Schneider.

Credits

Met Adriaan van Dis, Eric Schneider, Mei Li Vos en Thom Hoffman
Regie Bo Tarenskeen
Muzikale begeleiding Erwin van Ligten en Astrid Seriese

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie