Theatercollege: Geert Mak

Over de geschiedenis van Europa
2 okt
20:15
  • di 2 okt
    20:15 - 22:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Zijn boek In Europa uit 2004 was een ongekend succes. Nu staat schrijver en historicus Geert Mak met een theatercollege exclusief in de Koninklijke Schouwburg! De geschiedenis van de twintigste eeuw is leidraad. Geert Mak reisde door Europa en vraagt zich openlijk af: waar ging het mis met ons continent?

Dit college gaat over Europa, waarbij de geschiedenis van de twintigste eeuw de leidraad is. Geert Mak reisde naar Londen, Stalingrad en Madrid, langs de bunkers van Berlijn, bekeek de geparfumeerde kleerkasten van Helena Ceauşescu in Boekarest en de speelgoedauto’s in een verlaten crèche in Tsjernobyl. Geert Mak vraagt zich openlijk af: waar ging het mis met Europa? Het gaat over verscheurdheid en onwetendheid, over historie en angst, over armoede en hoop, over alles wat ons nieuwe Europa scheidt en bindt. Geert Mak probeert in zijn theatercollege de grote lijn van de geschiedenis van Europa te verbinden met de leefwereld van iedereen.

 

Over Geert Mak

In 2004 verscheen In Europa, de neerslag van een reis die Geert Mak, in opdracht van NRC Handelsblad, maakte door Europa. Direct na verschijning was het boek een enorm succes. Het werd verkozen tot boek van het jaar. Meer dan 500.000 exemplaren gingen inmiddels over de toonbank en de rechten werden aan veertien landen verkocht. Het boek lag vertaald in boekhandels in Parijs, New York en Berlijn en werd ook in het buitenland enorm geprezen. Drie jaar na het verschijnen van In Europa zond de VPRO 35 afleveringen uit van de gelijknamige documentairereeks. In de Nederlandse bibliotheken is het boek het meest uitgeleende boek.

Credits

Van en door Geert Mak

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie