Reprise

Driving Miss Daisy

Anne Wil Blankers, Kenneth Herdigein e.a.
19 sep
-
20 sep
 • do 19 sep
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • vr 20 sep
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

Driving Miss Daisy is het hartverwarmende verhaal van een bijzondere vriendschap tussen de oudere weduwe Miss Daisy en haar chauffeur. In de Zuidelijke Staten van Amerika, die in de jaren vijftig en zestig geteisterd werden door rassenrellen, proberen Miss Daisy en Hoke een weg te vinden tussen vooroordelen, racisme en ouder worden.

Na het succes van vorig jaar is Driving Miss Daisy nog tweemaal te zien in de Koninklijke Schouwburg!

Het verhaal
Wanneer Daisy Werthan, een 72-jarige Joodse weduwe uit Atlanta, haar auto total loss rijdt, besluit haar zoon Boolie dat ze nu te oud is om zelf te rijden. Hij huurt Hoke Coleburn in als haar chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder die helemaal niet zit te wachten op iemand die niet alleen van geloof en afkomst anders is, maar ook van huidskleur. Haar zoon houdt echter voet bij stuk met als gevolg dat Miss Daisy en Hoke op elkaar zijn aangewezen. In de beschutte vier vierkante meter van de auto worden hun verschillen geleidelijk minder voelbaar en ontstaat er tussen de koppige dame en haar chauffeur een bijzondere vriendschap. Wat ze delen blijkt uiteindelijk belangrijker te zijn dan huidskleur of achtergrond.

Dit iconische toneelstuk over trots, veranderende tijden en de transformerende kracht van vriendschap wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd. In 1988 won Driving Miss Daisy de Pulitzer Price voor Beste Drama.

Recensies

NRC ★★★★
''Driving Miss Daisy laat toneel zien van betekenis: met grootse eenvoud tonen de spelers de bijzondere band tussen groeiende ouderdom en maatschappelijk engagement.''

De Volkskrant ★★★
''Anne-Wil Blankers als Miss Daisy. Haar jurken en kamerjassen zijn voornamelijk beige en oudroze, haar hoedjes ouderwets, maar haar acteren is glashelder, modern en op de juiste manier gelaagd.''

Theaterkrant
''Knap acteerwerk draagt voorstelling over naoorlogs racisme.''

Credits

Regie Agaath Witteman
Tekst Alfred Uhry
Met Anne Wil Blankers, Kenneth Herdigein en Iwan Walhain

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie