Theatercollege Vincent Icke

De witte stilte van de Oerknal
25 mrt
20:15
  • ma 25 mrt
    20:15 - 22:15
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Sterrenkundige Prof. Vincent Icke trakteert ons in de Koninklijke Schouwburg op schitterende beelden bij zijn verhalen uit het heelal. Hoe ging dat eigenlijk, die oerknal? En zwaartekracht, bestaat die wel? Hoe overleefde iemand een sprong van de grootste waterval ter wereld?

Theatercollege Vincent Icke - Het Nationale Theater
Theatercollege Vincent Icke - Het Nationale Theater

Een theatercollege van Vincent Icke over het heelal, zwaartekracht en de oerknal

In het heelal worden honderden miljoenen jaren van kabbelende rust onderbroken door milliseconden van gigantisch geweld. Overal, zonder ophouden, veertien miljard jaar lang. Aan die gebeurtenissen dankt de mensheid het leven. Hoe zien deze verschijnselen eruit, hoe klinken ze? Wat betekenen ze voor het voortbestaan van onze planeet? Wat is de rol en de betekenis van het allesomvattende begin van dit alles: de Oerknal?

Recensies

"Ten eerste is het zo prachtig hoe dat heelal in elkaar zit, dat wil je delen. Net zoals het zingen van een lied leuker is met zijn allen dan in je uppie. Het tweede is: ik ben terechtgekomen waar ik ben, doordat de maatschappij mij dat heeft toegestaan. Ik zit hier van jouw belastinggeld. Daar mag je wat voor terug hebben. Mensen waarderen dat ook. Natuurlijk, het is leuk om te doen, maar het is voor mij een vorm van dankbaarheid tonen. Dat meen ik echt."

Lees het hele interview op De Volkskrant.

Credits

Van en met Vincent Icke

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie