Vier de feestdagen bij Het Nationale Theater!

De Revisor

Het Nationale Theater
22 dec
-
28 dec
Data & tickets
 • vr 22 dec
  20:15 - 23:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • za 23 dec
  20:15 - 23:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • ma 25 dec
  14:00 - 17:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • di 26 dec
  14:00 - 17:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • wo 27 dec
  20:15 - 23:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • do 28 dec
  20:15 - 23:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
Meer speeldata

Vanwege groot succes is De revisor tijdens de feestdagen nog één keer exclusief te zien in Den Haag. Geniet in de Koninklijke Schouwburg met vrienden en familie van magische lichtjes, heerlijke hapjes en drankjes en Gogol’s De revisor.

 

Boek een kerstarrangement voor De revisor: voor slechts €65,- per persoon inclusief overnachting in het centrum van Den Haag met ontbijt en borrel.

De cast

Antoinette JelgersmaBram SuijkerJoris SmitMark RietmanPieter van der SmanStefan de WalleBetty SchuurmanDries VanhegenHannah HoekstraVincent LinthorstJaap SpijkersSophie HöppenerMaarten Wansink

Het Nationale Theater

Quote

Brandend actueel, vernuftig en geestig

Voor deze voorstelling werden Joris Smit en Mark Rietman genomineerd voor Nederlands belangrijkste toneelprijzen.

 

In een middelgrote provinciestad heeft de bestuurlijke elite het prima voor elkaar: ze schuiven elkaar baantjes toe, accepteren links en rechts smeergeld, en besteden zo min mogelijk tijd aan hun publieke taken. Dan ontvangt de burgemeester het bericht van een onverwachte overheidsinspectie door een revisor. De man zou zelfs al onder een schuilnaam in de stad zijn gesignaleerd!

Hij wordt snel opgespoord en in de watten gelegd. Maar men heeft zich vergist: de vermeende revisor is een theatermaker die gebukt gaat onder grote schulden. Als hij doorkrijgt dat men hem voor een hoge functionaris houdt, grijpt hij zijn kans. Met zijn zakken vol geleend geld maakt hij zich uit de voeten: de bedrieger is bedrogen.

 


Waarom een bewezen succes?

Programmeur Marijtje Pronk: "De klassieker De revisor van Gogol, onder regie van Theu Boermans en waarin nagenoeg het hele ensemble van het Nationale Toneel schittert, werd in 2016 geselecteerd voor het Theaterfestival, waar jaarlijks het beste getoond wordt van het afgelopen jaar. Joris Smit en Mark Rietman werden genomineerd voor de belangrijkste toneelprijzen, respectievelijk de Louis D’Or en de Arlecchino. Het publiek van de Koninklijke Schouwburg waardeerde de voorstelling met een 8. Daarom is De revisor deze kerst nog één keer te zien, exclusief in Den Haag! Integriteitsonderzoeken, fraudegevallen en oplichterij vullen dagelijks onze kranten. We maken ons er graag en terecht boos over, maar zouden wij zelf de verleiding kunnen weerstaan als ons de kans geboden wordt op snel geld? Die vraag stelt Gogol ons met De revisor. In zijn scherpzinnige komedie blijft niemand buiten schot."

  

"Boermans pakt uit met corruptiesatire." Telegraaf

"Regisseur Theu Boermans op zijn best." Noordhollands Dagblad

"Brandend actueel, vernuftig en geestig." NRC Handelsblad

 

 

Geniet op 25 & 26 december van een High Tea of High Wine!
Bestel bij het boeken van uw kaarten direct een High Tea voorafgaand aan of een High Wine na afloop van de voorstellingen op eerste en tweede Kerstdag! Heeft u al kaarten? Dan kunt u hier los de High Tea en High Wine bestellen.  
Op alle andere dagen kunt u genieten van een feestelijk diner in Brasserie Wasserman voorafgaand aan de voorstelling, bestaande uit een driegangen keuzemenu en een glas bubbels. 

 

Feestelijk borrelarrangement

Tijdens deze voorstelling bieden wij een luxe borrelarrangement aan in Wasserman. Met dit feestelijke borrelarrangement wordt er voor u tijdens de pauze, of indien geen pauze, na afloop van de voorstelling een tafeltje voor u gereserveerd in onze Theater Brasserie. Hier staan uw hapjes en uw drankje voor u klaar. Heeft u al kaarten voor de voorstelling? U kunt het arrangement ook los bestellen. 

Brandend actueel, vernuftig en geestig
★★★★ NRC Handelsblad

De cast (13)

Antoinette Jelgersma

Acteur

Bram Suijker

Acteur

Joris Smit

Acteur

Mark Rietman

Acteur

Pieter van der Sman

Acteur

Stefan de Walle

Acteur

Betty Schuurman

Acteur

Dries Vanhegen

Acteur

Hannah Hoekstra

Acteur

Vincent Linthorst

Acteur

Jaap Spijkers

Acteur

Sophie Höppener

acteur

Maarten Wansink

Acteur

Credits

naar Nikolaj Gogol
regie en bewerking Theu Boermans
met Hannah Hoekstra, Sophie Höppener, Antoinette Jelgersma, Vincent Linthorst, Mark Rietman, Betty Schuurman, Joris Smit, Pieter van der Sman, Jaap Spijkers, Bram Suijker, Dries Vanhegen, Stefan de Walle en Maarten Wansink

 

decorontwerp Bernhard Hammer, dramaturgie Remco van Rijn, regie-assistentie Marjolein Polman, Abdel Daoudi, kostuums Catherine Cuykens, lichtontwerp Stefan Dijkman, muziek Floris Verbeij, haarwerk en grime-ontwerp Pilo Pilkes, choreografie Janine Damen