Celia!

Urban Myth
24 feb
15:00
  • zo 24 feb
    15:00 - 16:40
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

In de nieuwe muzikale voorstelling Celia! van Urban Myth ontmoeten twee Cubaanse iconen elkaar: Celia Cruz en Celia Sánchez. Susan Visser speelt Celia Sánchez, een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro (Eric Corton). Manoushka Zeegelaar Breeveld is Celia Cruz. Zij vluchtte tijdens de Cubaanse revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa'.

Na afloop vindt er een salsaparty plaats! De foyer wordt een dansvloer met salsademo's en live muziek. We nodigen u van harte uit om mee te dansen! Eet je ook een hapje mee na afloop? Lees hieronder meer.

Op het podium ontmoeten de vrouwen elkaar. De moeder van Celia Cruz is stervende en Celia overweegt terug naar haar geboorteland te keren. Celia Sánchez vraagt haar, namens Fidel Castro, zich in te zetten voor de communistische idealen van het revolutionaire regime. Tussen de twee ontstaat een spannend conflict. Over idealisme en solidariteit. Over vrijheid en collectieve verantwoordelijkheid. In de loop van drie ontmoetingen komen de verhoudingen op scherp te staan. Maar tegelijkertijd krijgen de vrouwen meer begrip voor de keuzes en gevoelens van de ander.

Cuba en de revolutie zijn het decor voor de waargebeurde verhalen van twee zeer uiteenlopende vrouwen. Bijzondere vrouwen die voor het land een belangrijke maar vergeten rol hebben gespeeld.

Celia Sánchez
Celia Sánchez, dochter van een welgestelde arts, speelde een cruciale rol in de revolutie. Toen de kopstukken van de revolutie Che Guevara en Fidel Castro verbannen waren ging zij verder met het benaderen en bewapenen van de boeren. Maar het was niet het portret van Celia Sánchez dat op de T-shirts terecht kwam.

Celia Cruz
Celia Cruz vocht zich als zwarte vrouw uit een zeer arm milieu naar boven als salsazangeres. Als de revolutie begint toert ze door Mexico en de band besluit naar Amerika te vluchten in plaats van terug naar Cuba te gaan. Een boze Fidel Castro ontzegt haar voor altijd de terugkeer naar haar geboorteland. Cruz is emotioneel dakloos.

Muziek
Een feestelijke, temperamentvolle voorstelling met veel swingende salsa en de nostalgische muziek van de Buena Vista Social Club.

 

Wil je salsa leren dansen?

Voorafgaand aan de voorstelling vindt er een korte salsaworkshop plaats om alvast in de stemming te komen! De workshop begint om 14.30 uur in de foyer en is gratis toegankelijk. Reserveren is niet nodig.Live muziek en salsademo's op de salsa afterparty!

Na afloop vindt er een salsaparty plaats! De foyer wordt een dansvloer met salsademo's. Met live muziek van het duo Piano Pasion met pianist Cajan Witmer en zangeres PrisciLa Musica, afgewisseld met de beats van DJ Rafi. We nodigen u van harte uit om mee te dansen! Eet je mee?

Voor €7 koop je een voucher die je inwisselt bij ons standje aan de dansvloer. Kies uit de lekkerste gerechten na afloop van de voorstelling (Moksi Patu maaltijd):


• Nasi/Bami
• Gestoofde kip/gefrituurde kip
• Tahoe/Tempeh
• Salade
• Zuurgoed en pepers
• Broodjes met kip kerrie en bakkeljauw

 

Nadat je in de zaalplattegrond je stoelen hebt uitgezocht, popt de voucher voor het eten op. Voeg deze toe aan je bestelling en neem de voucher mee naar de schouwburg om in te wisselen. Heb je al kaarten voor de voorstelling? Koop hier je voucher.

Recensies

NRC ★★★★
''Leugens en egoïsme verpakt in feestje''

Telegraaf
''Een heerlijk swingende voorstelling'' 

 

Theaterkrant
“Krachtige botsing tussen idealisme en gewoon lekker salsa zingen”
“Sanchez, die heel laconiek en daardoor buitengewoon geestig gespeeld wordt door Susan Visser”
“Twee top-actrices, waarbij Manoushka Zeegelaar Breeveld ook nog kan knallen als salsa-zangeres in fraaie uitdossingen”
“Die muzikanten kunnen doden uit hun graf laten opstaan en laten dansen.”

Musicalworld ★★★★
“De vrolijke Salsa-muziek (…) zorgt dat je niet stil kunt blijven zitten”
“Wie Salsa-muziek kan waarderen en van theater houdt, zal zich bij Celia! zeker vermaken.”

Credits

Regie Jörgen Tjon A Fong
Van Koos Terpstra
Met Manoushka Zeegelaar Breeveld, Susan Visser, Eric Corton e.a.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie