Tim Fransen

Het kromme hout der mensheid
21 feb
20:15
  • do 21 feb
    20:15 - 22:35
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Meestercabaretier Tim Fransen komt voor het eerst naar de Koninklijke Schouwburg! In Het kromme hout der mensheid maakt hij de balans op. In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte? ‘’Meesterlijk ★★★★★,’’ aldus het AD.

In Het kromme hout der mensheid maakt Tim Fransen de balans op. In welke staat verkeert onze menselijke beschaving? En waarom moeten we juist in deze tijd te rade gaan bij figuren als keizer Napoleon Bonaparte, musicus Ludwig van Beethoven en filosoof Immanuel Kant? Zijn dit helden van onze moderne beschaving, of leren zij ons iets heel anders over onszelf? Tim Fransen voorziet u van alle antwoorden. En misschien zelfs van een beetje hoop.

 

Over Tim Fransen

In 2016 debuteerde Tim Fransen met zijn filosofische cabaretprogramma Het failliet van de moderne tijd. Het werd alom bejubeld. Daarbovenop werd het programma ook nog eens bekroond met de Neerlands Hoop 2016, de prijs voor het grootste cabarettalent. Nu is het tijd voor zijn tweede voorstelling, waarover de Volkskrant (★★★★) schreef: ‘Tim Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.’

Recensies

Algemeen Dagblad (★★★★★)
“Meesterlijk.” (…) “Fransen neemt het publiek aan de hand door zijn wondere wereld die het meer dan waard is te betreden.” (…) “De ontroerende apotheose geeft ons, de dolende mens met als zijn feilen, nog een sprank hoop.”

Telegraaf (★★★★½)
“Tim Fransen is de vleesgeworden liefdesbaby van Theo Maassen en Diederik van Vleuten.” (…) “Je komt superlatieven te kort als het om Het kromme hout der mensheid gaat. De grote belofte is nu al uitgekomen.”

Volkskrant (★★★★)
“Fransen heeft een slim, muzikaal en zeer geestig filosofisch programma gemaakt, een fantastische opvolger van zijn debuut.”

Parool
“Zijn denkvermogen staat opnieuw garant voor scherpe grappen en formuleringen, waarmee hij ons een blik achter de wereldgeschiedenis gunt.”

Credits

Van en met Tim Fransen

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie