Moeders en zonen

Anne-Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels
14 sep
-
15 sep
Data & tickets
 • do 14 sep
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • vr 15 sep
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

De Broadwayhit Mothers and Sons is wegens groot succes voor het derde seizoen in de Koninklijke Schouwburg te zien. Moeders en zonen verhaalt over moeder Katherine die de ex-partner van haar overleden zoon bezoekt. De ontmoeting is het startpunt van een zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving.

De cast

Quote

Het is een belevenis dit zwartgerande tweegevecht vol moedwil en misverstand bij te wonen.

Deze publiekslieveling is voor het derde en laatste seizoen te zien. Laatste kans dus!

Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels voor het eerst samen op de planken in Moeders en zonen van Terrence McNally. Mothers and Sons debuteerde in 2014 op Broadway en werd hetzelfde jaar nog genomineerd voor twee Tony-awards, waaronder die voor Best Play. De Broadwayhit is nu, wegens succes, voor het derde seizoen in Nederland te zien.

 

Het toneelstuk Moeders en zonen verhaalt over een moeder Katherine (Anne Wil Blankers) die de ex-partner Cal (Paul de Leeuw) van haar overleden zoon bezoekt. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. Die is inmiddels getrouwd met Will (Freek Bartels) en samen hebben ze een zoon; iets wat 20 jaar geleden ondenkbaar was. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving.

 

De vertaling en bewerking van het Amerikaanse stuk is in handen van Raoul Heertje en Job Gosschalk tekent voor de regie.

 

Waarom een bewezen succes?

Programmeur Marijtje Pronk: "Deze Broadwayhit werd genomineerd voor twee Tony-awards, waaronder die voor ‘Best Play’. Een kleine maar mooie bezetting, met niemand minder dan Anne Wil Blankers, de grande dame van het Nederlandse toneel. Deze publiekslieveling is voor het derde en finale seizoen te zien. Laatste kans dus!"

 

De pers over Moeders en Zonen:

 

"Het is een belevenis dit zwartgerande tweegevecht vol moedwil en misverstand bij te wonen." AD ****

 

"Dit verhaal houdt je met gemak ruim anderhalf uur in de greep" Scenes ****

 

Het is een belevenis dit zwartgerande tweegevecht vol moedwil en misverstand bij te wonen.
AD ****

Credits

regie Job Gosschalk
spel Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels
naar Terrence McNally
vertaling en bewerking Raoul Heertje
decor Rob Snoek
lichtontwerp Pelle Herfst
kostuums Carin Eilers