TECH I: ALICE

Firma MES
7 mei
-
11 mei
Data & tickets
 • di 7 mei
  20:30 - 21:20
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3
 • wo 8 mei
  20:30 - 21:20
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3
 • do 9 mei
  20:30 - 21:20
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3
 • vr 10 mei
  20:30 - 21:20
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3
 • za 11 mei
  20:30 - 21:20
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3

Alice is een huishoudrobot die het allemaal voor elkaar heeft: een fijn huis, een zorgzaam baasje en voldoende stroom. Maar niemand weet hoe ver Alice zich al heeft ontwikkeld: ze benadert het menselijke veel dichter dan is toegestaan. Als dit bekend wordt zal ze vernietigd worden, maar nog langer als gevangene repeterende handelingen blijven uitvoeren is ook geen optie. Vandaag besluit Alice te vertrekken.

TECH I: ALICE - Het Nationale theater
TECH I: ALICE - Het Nationale theater

Jibbe Willems schreef deze monoloog waarin we als mensheid nieuwe dingen over onszelf leren van een nietsontziende, uit haar algoritmes brekende huishoudrobot. Wat gebeurt er als robots het menselijk niveau ontstijgen, of erger nog: zich willen emanciperen? Tijd om te luisteren naar hoe technologie over óns denkt.

 

TECH: Drie unieke solo’s over mens en technologie

Firma MES bestaat tien jaar en daarom komen de makers met een uniek project. De drie vaste acteurs maken en spelen elk een eigen solo over de relatie tussen mens en technologie. Een monoloog van een hyperintelligente huishoudrobot in TECH I, een muzikale performance over een hightech sextoy in TECH II en telefoongesprekken van een man die probeert zijn leven te redden in TECH III.

 

Op dinsdag 28 en woensdag 29 mei speelt Fima MES alle drie de voorstellingen tijdens de TECH triple bill. De kaartprijs voor deze triple bill is inclusief diner!

 

Kun je niet naar TECH triple bill op 28 of 29 mei maar wil je wel alle drie de voorstellingen zien? We hebben een seriekorting aangemaakt waarmee je TECH I, TECH II en TECH III voor slechts €30 (i.p.v. €46,20) kunt boeken. Voeg eerste alle drie de evenementen toe aan het winkelmandje. Selecteer daarna het prijstype 'Seriekorting' voor tien euro.

 

Wie en wat is Firma MES?

Het Haagse Firma MES maakt prikkelend theater en verrassende evenementen, waarbij ze met kritisch optimisme naar de wereld om ons heen kijken. Eerder speelden ze de theatrale reconstructie RISHI dat met vijf sterren werd bekroond door de Volkskrant: “genialer en actueler werd theater dit jaar niet”.

Credits

tekst Jibbe Willems
spel Roos Eijmers
regie Thomas Schoots
duur 50 minuten

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie