Japanse Meisjes

Firma Draak
11 apr
-
12 apr
Data & tickets
 • do 11 apr
  20:30
  try-out
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3
 • vr 12 apr
  20:30
  try-out
  Zaal 3, Den Haag
  Zaal 3

English text below

Twee Nederlandse jongens willen het helemaal anders. Ze willen zorgeloos dansen en zingen als de meisjes uit de K-pop clips, sterk zijn als de heldinnen uit een Anime film en de focus hebben van een Japanse zenmeester. In een ultieme poging hun bestaande identiteit te overstijgen, reiken Nick en Mathieu naar wat het verst van hen af ligt. Een tegenovergestelde wereld en gender. Hier liggen schaamte, aannames en onbegrip op de loer.

Japanse Meisjes - Het Nationale Theater
Japanse Meisjes - Het Nationale Theater
Japanse Meisjes - Het Nationale Theater
Japanse Meisjes - Het Nationale Theater
Japanse Meisjes - Het Nationale Theater
Japanse Meisjes - Het Nationale Theater

Een gloednieuw hedendaags intercontinentale-cultereclash-live-Anime epos!

Met kleurrijke projecties, zelf gecomponeerde soundscapes en levensgrote kartonnen origami creëren Nick en Mathieu hun eigen magische theatrale Anime. Maar wat vinden ze daar? Wat kan een onmogelijke poging om Japanse Meisjes te worden in hemelsnaam opleveren? Kunnen zij überhaupt in die wereld vol projecties een kern van waarheid voor zichzelf vinden?

 

Identiteit ontstaat bij de geboorte, maar ontwikkelt zich het hele mensenleven. Je kleren en je vrienden kiezen geeft je enigszins de kans jezelf te uiten zoals je je van binnen voelt. Maar er zijn ook dingen waar je meer aan vast zit, zoals je geslacht en je afkomst. Toch gaat Firma DRAAK deze moeilijkheidsgraad aan in hun onderzoek. Deze voorstelling is Engelstalig.

 

English text Japanse Meisjes (Japanese girls)

Two Dutch boys want to dance and sing like the carefree girls from Japanese music videos, be strong like the heroines of anime movies and possess the focus of a Japanese zen master. With colourful projections, home-made soundscapes and life-size cardboard origami they create their own magical theatrical world. This play is English spoken.

 

Firma DRAAK Work compilation

Firma DRAAK is het performance collectief van Nick Bos en Mathieu Wijdeven en maakt beeldend fysiek theater over de wereld van vandaag in de beeldtaal van vandaag. Voor hun voorstellingen halen ze hun inspiratie uit de wereld van virtual reality, Science Fiction, strips, games, Netflix, YouTube en Cosplay. Voor elke voorstelling gaan ze op zoek naar een nieuwe manier van fysiek en visueel vertellen en scheppen telkens een nieuw mini-universum op het toneel. Ze maakten en speelden onder meer Ultimate Cube, Cube to.., Ro-Bot en NXT LVl.

 

Nick en Mathieu worden tijdens het vooronderzoek van Japanse Meisjes geholpen door Jija Sohn, zij is geboren in Japan en is voor haar dansopleiding naar Nederland gekomen. Zij is onlangs afgestudeerd en maakt onder haar eigen naam dansperformances.

Credits

concept, spel & vormgeving Nick Bos & Mathieu Wijdeven
eindregie Eva Line de Boer
advies Jija Sohn
geluidsontwerp Tommy Ventevogel
productie Feikes Huis

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie