Ballet black & white

De Dutch Don't Dance Division
23 feb
20:15
 • za 23 feb
  20:15 - 22:05
  Première
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest

Ballet Black & White is een toegankelijke balletvoorstelling met spannende contrasten waarin romantiek, humor én abstractie hand in hand gaan. Een voorstelling die als een trein voorbij raast door het landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van choreograaf Nils Christe.

Waarom is de Stervende Zwaan altijd wit, terwijl in Het Zwanenmeer twee ballerina’s als de Witte Zwaan en de Zwarte Zwaan beide de hoofdrol dansen? In de balletwereld is zwart en wit vaak een thema geweest; denk aan Noir et Blanc van Serge Lifar, de vernieuwende balletten van George Balanchine of de zwart-witperiode van Jiří Kylián.

Voor de jonge toptalenten van De Dutch Junior Dance Division componeren artistiek leiders Rinus Sprong & Thom Stuart een wereld van uitersten. Een voorstelling die als een trein voorbij raast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van de internationaal vermaarde choreograaf Nils Christe.

Ballet Black & White is een toegankelijke balletvoorstelling met spannende contrasten waarin romantiek, humor én abstractie hand in hand gaan.

Credits

Dans De Dutch Junior Dance Division
Choreografie Rinus Sprong, Thom Stuart en Nils Christe

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie