De zon als hij valt

Theatergroep Azijn
21 feb
20:30
  • do 21 feb
    20:30 - 21:50
    Zaal 3, Den Haag
    Zaal 3
    Geweest

“Jij bent een jongen en je moet altijd naar mij toe komen. Elke nacht opnieuw moet jij over het water varen in een half leeggelopen rubberboot en ik moet elke ochtend een vuur ontsteken op het hoogste flatgebouw van mijn stad. Allemaal voor de pols, allemaal voor het oog.”

De zon als hij valt - Het Nationale Theater
De zon als hij valt - Het Nationale Theater

De zon als hij valt is een prikkelende, surrealistische en intieme voorstelling over het hebben van een doel en de rol van toeval bij het bereiken van onze doelen.

 

Na twee gewelddadige episodes uit de wereldgeschiedenis komen twee morbide voorwerpen, namelijk het glazen oog van een vermoordde terrorist en de uitgedroogde pols van een verbrandde vrachtwagenchauffeur, na omzwervingen in handen van respectievelijk een meisje uit Spanje en een jongen uit Libië.

 

Zowel het oog als de pols voelen een onweerstaanbare hunkering om bij elkaar te komen. Daarop waagt de jongen een poging om, met het oog op zak, als bootvluchteling naar Europa te reizen. Wat volgt is een intrigerende tocht door zandheuvels en de Middellandse Zee vol hunkering, ambitie en moed – maar ook een tocht die door de kleinste toevalligheid goed of slecht kan aflopen.

De zon als hij valt is een voorstelling naar het gelijknamige prozadebuut van Joost Oomen.

 

“Willen alle terroristen die niet écht dood zijn nu opstaan? Alsjeblieft? Ik hou niet van wat onverwacht is. Als iemand zich nu in een uitgebrand huis heeft verstopt en daar wacht met een geladen kalasjnikov om mij te verrassen en dood te schieten, dan wil ik dat je me nu waarschuwt.”

Credits

naar Joost Oomen
regie Ludy Graffelman
toneelbewerking Yentl van Stokkum en Joost Oomen
dramaturgie Joran de Groot
toneelbeeld, lichtontwerp en techniek Floris Barnhoorn
met dank aan De Wintertuin | De Nieuwe Oost

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie