Best of Fringe 2018

Amsterdam Fringe Festival
20 feb
20:30
 • wo 20 feb
  20:30 - 22:45
  Best of Fringe Tour 2019
  Zaal 3, Den_Haag
  Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
  Geweest

Het eigenzinnige Amsterdam Fringe Festival gaat op tournee met de prijswinnaars van het afgelopen seizoen. Stuk voor stuk spannende en ontroerende voorstellingen van veelbelovend jong talent. Dus, kom fringen en zie twee voorstellingen voor de prijs van één.

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 30 locaties in Amsterdam. Tijdens de Best of Fringe tour gaan de prijswinnaars van het afgelopen seizoen op tournee door Nederland. Op woensdag 20 februari staan de volgende twee prijswinnaars bij ons in Zaal 3.

 

Song of the Sisters | King Sisters

Drie zussen: een performer, een zangeres en een actrice die elkaar feilloos begrijpen in hun geïmproviseerde klanktaal. Wat verbindt en wat vervreemdt hen van elkaar? Spelend onderzoeken ze de grens tussen symbiose en autonomie in sterke beeldtaal, samenzang en klank-improvisatie. Snedige scènes, herkenbaar voor ieder met een broer of zus. Wie ben je met, en wie ben je los van je familie?

 

Körper | NEON

Körper bevraagt de onbewuste manier waarop de meesten van ons het leven leiden. We
hebben allemaal onze eigen rituelen die ervoor dienen om ons zelfbeeld te bevestigen en ons ego te voeden, maar we stoppen zelden om te kijken waarop we onze keuzes baseren. Wat heeft ons gemaakt tot wie we zijn en wat gebeurt er als je niet aan de verwachtingen van de maatschappij voldoet?

 

 Twee prijswinnende voorstellingen voor de prijs van één.

Amsterdam Fringe Festival 2019

Van 5 – 15 september 2019 vindt de veertiende editie van het Amsterdam Fringe Festival plaats. Elf dagen theater, dans, muziek, performance en experiment van jong en ongetemd talent op meer dan 30 bijzondere locaties in Amsterdam. In de kleine theaters en op onverwachte plekken, zoals een escape room, galerie, restaurant of oude school.

 

Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Post-avantgardisten, hybride virtuozen, out-of-the-boxers: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad.

Recensies

"Deze toneelavond maakt duidelijk waar het Fringe Festival voor staat: verrassend theater, door onverwachte makers die echt veel te vertellen hebben."
Theaterkrant

"Zo is deze editie van de Best Of Fringe Tour niet alleen een aangename eerste kennismaking met nieuwe makers, maar ook een uitdagend en inhoudelijk programma geworden."
Parool

 

Over Song of the Sisters

“We bewonderen de uitzonderlijke performers en hun sterke samenwerking, die heeft geleid tot een krachtig en ontroerend stuk.”
Fringe jury

 

Over Körper

"Met een indrukwekkende krachtsinspanning laten de dansers van Neon zien hoe de mens vastloopt in het kapitalisme."
★★★★ Volkskrant

“Ontzagwekkend intens danstheater van twee grote talenten.”
Volkskrant

"De performance ontwikkelt zich tot een gevoelig pleidooi voor onderlinge solidariteit als de enige wijze om weerstand te kunnen bieden aan het systeem."
NRC

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie