Maak van je shit een hit

Mira van der Lubbe
8 feb
20:30
  • vr 8 feb
    20:30 - 21:45
    Zaal 3, Den Haag
    Zaal 3
    Geweest

In Maak van je shit een hit vertelt Mira van der Lubbe haar persoonlijke verhaal. Op sprankelende wijze toont ze aan dat het leven niet maakbaar is. Vader Huub van der Lubbe schreef speciaal voor dit programma de liedteksten en Eva van Manen zette ze op muziek.

Maak van je shit een hit - Het Nationale Theater
Maak van je shit een hit - Het Nationale Theater
Maak van je shit een hit - Het Nationale Theater
Maak van je shit een hit - Het Nationale Theater
Maak van je shit een hit - Het Nationale Theater
Maak van je shit een hit - Het Nationale Theater

Een lichte voorstelling over een zwaar onderwerp

Als Mira te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met het borstkanker-gen BRCA1 besluit ze van haar shit een hit maken. In plaats van in bed te blijven liggen met een deken over haar hoofd zoekt ze het podium op en kijkt ze samen met het publiek de leeuw in zijn bek.

Mira vertelt over haar zoektocht hoe om te gaan met tegenslagen. We horen, zien en voelen dat ze dat doet door het licht te houden. Door te zingen. Met een beatje eronder en een stevige riff! Samen met muzikant Eva van Manen brengt zij dit krachtige verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten.

Tijdens Theaterfestival de Parade 2017 speelde Mira met groot succes in een steeds uitverkochte tent, waar ze mensen aan het huilen en aan het lachen maakte. Dat smaakte naar meer. Zij besloot de voorstelling uit te bouwen tot een avondvullend optreden.

Over Mira van der Lubbe

Mira van der Lubbe (30) is actrice en theatermaker. Muziek en performen zit in haar DNA, met dezelfde souplesse, hetzelfde plezier en sjeu als haar vader neemt ze de toeschouwers mee. In 2011 studeerde ze af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waarna ze voorstellingen maakte als actrice die te zien waren bij onder andere Orkater, Het Nationale Theater en Toneelgroep Maastricht.

 

Over Eva van Manen

Eva van Manen (28) is zangeres, songwriter, muzikant en producer. Zij volgde de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie in hetzelfde jaar als Mira, waar ze elkaar artistiek vonden. Eva vervolgde snel haar weg in de muziek en schreef muziek met en voor onder andere Spinvis, toneelgroep Amsterdam en Filmgasten. In het najaar van 2018 komt haar eerste solo-album uit waaraan zij samenwerkte met onder andere rapper Gideon ‘Gikkels’ Everduim.

Recensies

"Eerlijk en dapper is het en dat dwingt bewondering af. Daarbij is Van der Lubbe een intrigerende performer".
Volkskrant


"Ik ben heel lang gevlucht, nu probeer ik een vechter te worden."

Trouw

Credits

tekst en spel Mira van der Lubbe
muziek en composities Eva van Manen
liedteksten Huub van der Lubbe / Mira van der Lubbe / Eva van Manen
regie Timothy de Gilde
vormgeving Janne Sterke

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie