The man with the beard (film) + Exiles (voorstelling)

De Erfgenamen
14 nov
19:00
  • wo 14 nov
    19:00 - 22:20
    Zaal 3, Den Haag
    Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
    Geweest

Een collectief leven. Een leven met hun drieën, verenigd in lichaam en in ziel. In liefde. In totale naaktheid. Een driehoeksverhouding waarin de personages elkaar proberen te vinden, terug te vinden, vast te houden of vrij te laten. Ze doen confessies en gaan het gesprek aan. Zoals James Joyce het had gewild: truth for truth, honesty for honesty.

Over seksualiteit, over de ideeën van hun jeugd, over de ketens van de moraal. Over de menselijke vrijheid. Over schuld en onschuld. Over het eeuwige, rusteloze verlangen. "Het hele leven is een verovering, de overwinning van de menselijke hartstocht over de geboden van de lafheid. Doen we dat Richard? Zijt ge moedig genoeg? Zelfs als het de vriendschap tussen ons in atomen laat uiteenspatten, zelfs als het voor altijd de laatste illusie in uw eigen leven zal kapotmaken?"

De Erfgenamen is het gezelschap van Evgenia 'Ondine' Brendes. Afgelopen zomer stal zij harten als de waternimf Ondine in en om de gelegenheidspoel in de Koninklijke Schouwburg en nu is ze terug in Den Haag met het werk van haar eigen gezelschap: De Erfgenamen. We zien eerst hun film The man with the beard, eten dan op verzoek van onze Vlaamse gasten gezamenlijk een Ierse verassingsmaaltijd met zeevruchten en zien dan de voorstelling Exiles.

Samen met Jonas de Vuyst (o.a. Warme Winkel) en Simon Lemmens onderzoekt Brendes aan de hand van de tekst van Exiles hoe het is als drie mensen zonder uitweg en vol pijn met elkaar verenigd zijn in de liefde en zich tegelijkertijd proberen los te rukken van deze ketens. Het is hun interpretatie van het stuk dat de Ierse auteur James Joyce in de jaren '20 schreef, de nodige ‘haters’ opleverde maar naarmate de jaren vorderde steeds meer liefhebbers voor zich won. Zo ook De Erfgenamen!
 

Tijdschema

19.00 - 19.55 The Man With The Beard (film)
19.55 - 21.00 Pauze & diner
21.00 - 22.20 Exiles (voorstelling)

Het diner is niet in de prijs van het kaartje inbegrepen. Wilt u wel mee-eten (vooraf of tijdens de pauze), bel dan naar Zaal 3: 088 3565369. We reserveren een plek voor u.

Credits

spel & concept Evgenia Brendes, Jonas De Vuyst, Simon Lemmens 
tekst James Joyce

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie