UR-triënnale

Urland
12 okt
20:15
  • vr 12 okt
    20:15 - 22:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

De UR-triënnale is een serie waarin performance- collectief URLAND zichzelf uitnodigt om eigen werk kritisch te bekijken. In deze eerste editie: het vroege werk van URLAND. URLAND wil eigen werk van een nieuw kader voorzien, en stelt prangende vragen over traditie, overlevering en (her)interpretatie.

Heeft u zin in vintage URLAND? Stap in de capsule op De UR-triënnale 2018 en ga 7 jaar terug in de tijd. De toeschouwer dompelt zich onder en leert URLAND op een typisch Urlandiaans-onmogelijke wijze kennen: in futuristisch retrospect. Leve de tegenstrijdigheden! Leve de veelheid! Leve de festivalisering!

Twee voorstellingen.
Honderd meter bier.
Eén groot bonkend festivalhart.
En een oneindig nagesprek met de makers…

We schrijven 2011. House on Mars & De Oktobertragödie… We kijken samen naar de jeugdfoto’s van URLAND en zien: onvoorziene waarheden, pertinente onzin, consciëntieuze concepten, politieke incorrectheid, domme bravoure, hermetische speelstijlen, overdadige naïviteit en kinderziektes in de Zwarte Doos. Nieuwe betekenis. Nieuwe visioenen. Nieuwe blikken op het nu.

Wat voegden we toe?
Wat laten we na?

De UR-triënnale is een driejaarlijks theaterfestival waarin performancecollectief URLAND zichzelf uitnodigt om eigen werk kritisch te bekijken. In deze eerste avondvullende editie: het vroege werk.

"Hoe persoonlijk is het werk van een collectief en hoe persoonsgebonden is persoonlijk?"

Recensies

⭐⭐⭐⭐ Theaterkrant
´Door zowel hun artistieke visie als de mogelijke kritiek erop beide volledig serieus te nemen en evenwaardig te laten vertolken levert URLAND met hun UR-triënnale een boeiend antwoord op de vraag hoe je je tot je eigen (artistieke) verleden moet verhouden.

⭐⭐⭐⭐8weekly
´De idealen waar ze naar streven – theater dat de verbeelding viert, het hier en nu benadrukt en wars blijft van commercie – blijven overeind, maar tegelijkertijd is er ruimte voor zelfspot.`

Credits

concept Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Jimi Zoet
spel (stage) Shelley Bos, Maarten Heijnens, Levi Middendorp, Giulia Reiss, Rosa
Weekers

productie URLAND
coproductie Theater Rotterdam

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie