Wagner: de halve ring

De Hotshop - cooler dan De Warme Winkel
11 okt
19:30
  • do 11 okt
    19:30 - 22:25
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Nazi-uithangbord voor de één, anarchist voor de ander. Complex vlechtende componist of muzikale zeikstraal: Wagner laat niemand koud. In zijn Der Ring des Nibelungen komt alles wat een mens interesseert samen in een meesterwerk.

In zijn 15 uur durende Der Ring des Nibelungen komt zo’n beetje alles wat een mens/kunstenaar interesseert samen in een even orgastisch als pompeus meesterwerk. Vijf topacteurs uit de millennial-categorie herinterpreteren deel I en II van dit totaaltheater en brengen met minimale middelen een verkwikkende halve marathon.

In 2013 ontstond het povere Das Rheingold op het conservatorium van Antwerpen. De ontvangst vroeg niet alleen om een groter publiek, maar ook om een vervolg. Waar we 5 jaar geleden aftastend en naïef begonnen, zijn zowel de wereld als wijzelf alweer vijf jaar verder afgegleden; Die Walküre zal onvermijdelijk een ander register bespelen. In deze tijd waarin de lijnen van goed en fout weer scherpere contouren beginnen te krijgen, het postmoderne anything goes weer ingeruild lijkt voor een voor- of tegenmentaliteit, zullen wij die grens nog dieper in de huid van deze tijd kerven. Je bent voor of tegen ons. Alles daartussenin zal worden verpletterd.

Credits

van en met Sara Lâm, Jonas De Vuyst, Lukas De Wolf, Lauranne Paulissen, Verona Verbakel
regie Ward Weemhoff
geluidsontwerp S.M. Snider
lichtontwerp: Lucas Van Haesbroeck
decoradvies: Theun Mosk
coproductie met Kultuurfaktorij Monty

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie