Laatste paar dagen

Esther Scheldwacht & Kees Hulst
28 sep
-
30 sep
Data & tickets
 • vr 28 sep
  20:15 - 21:35
  Try-out
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • za 29 sep
  20:15 - 21:35
  Try-out
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • zo 30 sep
  15:00 - 16:20
  Premiere
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest

Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Een zonderling die, zo blijkt al snel, niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal  doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt. Na drie solo’s, De Sunshine Show, Op een Mooie Pinksterdag en Helga Maria Baumgarten schreef Esther Scheldwacht voor het eerst een dialoog: Laatste Paar Dagen. Een toneelstuk voor een man, een vrouw en een teckel.

Een liefde die plotseling toeslaat
Laatste Paar Dagen is een toneelstuk voor een man, een vrouw en een teckel.
Een verhaal over een ontmoeting. Over liefde die heel plotseling toeslaat. Over een leven dat eindigt en een leven dat begint. Een man op leeftijd wordt op de intensive care binnengebracht. Het is Rein Tas, een zonderling die zo blijkt al snel ,niet lang meer te leven heeft en zijn laatste dagen in het ziekenhuis zal doorbrengen. Hij wordt verzorgd door de verpleegkundige Engeltje Donderdag die zich steeds meer over hem ontfermt en op het laatst niet meer van zijn zijde wijkt.

Tijd voor onzin is er niet

Laatste Paar Dagen speelt met het besef van tijd en intensiteit. Met dit stuk gaat Scheldwacht op zoek naar een bewustzijn waar we in ons dagelijkse leven geneigd zijn om aan voorbij te gaan. Door de samengebalde tijd komen haar hoofdpersonages razendsnel tot een kern en tot elkaar. Immers, tijd voor onzin is er niet.

Credits

Van Esther Scheldwacht
Eindregie Daria Bukvić
Met Kees Hulst, Esther Scheldwacht

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie