Dictatoresses

Alles voor de Kunsten
za 8
juni
  • za 8 jun
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Hoe zou de wereld er uitzien als vrouwen de macht grijpen? In deze satirische zwarte-komedie van Ko van den Bosch kruipen Maarten Heijmans, Sander Plukaard en Wart Kamps in de huid van de secretaresses van dictators. Van Hitler, Stalin en Mussolini. Van Kim Jong-un, Franco en Mao. Zij zijn de vrouwen achter de wrede macht.

De cast

Quote

Hoe zou de wereld er uitzien als vrouwen de macht grijpen?

Ze typen gedicteerde brieven uit, halen koffie en laten de gasten binnen. Schenken een borrel in als het even teveel wordt. Masseren de schouders tijdens gestresste momenten. Bewaren geheimen. Zij zijn de rots in de branding. De standvastigheid zelve. Maar wel in dienst van een dictator. Vindt u dat naïef? Misschien. Ambitieus is het zeker. Alleen dit keer grijpen ze in en zullen ze onderling de macht moeten verdelen. Maar is die wel te verdelen? Of zullen ook zij gecorrumpeerd en verzwolgen worden, zoals hun gruwelijke werkgevers?

Credits

Regie & Tekst Ko van den Bosch
Met Maarten Heijmans, Sander Plukaard & Wart Kamps

 

Accepteert u onze cookies?

Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.

Meer informatie