URLAUB

Urland
24 mei
20:15
  • vr 24 mei
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Performancecollectief Urland maakt een Italo-Disco recreatiehorror in de sneeuw. Drie vrienden zijn welgebruind en blond op wintersport, maar er wordt niet gelachen. We voelen een magnetische leegte. Een zwart gat. Dark matter. Dit is de Danteske recreatiehel. Rust wordt onrust. 

We beginnen om 20.15 uur met de geprezen Italo disco recreatie performance URLAUB en dansen daarna verder met o.a. Mark du Mosch (Dekmantel / Clone), The Social Lover (BAKK, Red Light Radio) en anderen.

Onderdeel van:
TK Serie 3

Welkom in het tijdperk van de mentale ziektes. De vermoeide samenleving is overprikkeld en hyperactief. De homo economicus vermarkt zichzelf en stilletjes wenen wij bittere Prozac- tranen. We werken onder vrijwillige dwang en ontspannen in dwangmatige vrijheid. Rust wordt onrust.

Te veel waarheid, te veel onwaarheid, te veel verwachtingen, te veel data, te veel toegang, te veel vrienden... TRANQUILO. WE MOETEN ER EVEN TUSSENUIT. VERDOOF ONS. WE NEED VACATION FROM VACATION.

URLAND gaat op reis en neemt mee: lievelingsmuziek, lekkere kostuums en oervader Nietzsche. URLAND ontkoppelt. URLAND wil namelijk even vrij zijn van millennialtragiek. URLAUB is een persoonlijke, existentialistische poging theatrale onrust te baren en échte tijd te doden.

Is dat de ware vakantie, de lege tijd?
URLAND gaat op zoek naar de zin van het Niets.

Let op: Het eerste deel is in het Engels, rest in het Nederlands en af en toe wat Italiaans. Goed te begrijpen, zonder boventiteling.

The social lover
The Social Lover draait buiten clubs, barretjes en andere schimmige plekken ook iedere maand bij radioshow bij Red Light Radio en Operator. Als DJ is hij er vooral op gericht op muziek te kiezen hoog in contrast is. Daarnaast heeft hij ook twee platenlabels, BAKK en Rubber waarop diverse electronische muziek is uitgebracht van binnen- en buitenlandse artiesten. Naast muziek is Ruben Verkuylen, The Social Lover zijn ‘echte’ naam, grafisch ontwerper en ook de vaste vormgever van URLAND.

Jimi Zoet
Jimi Zoet is performer en producer. Binnen het Rotterdamse performancecollectief URLAND is hij verantwoordelijk voor het geluidsontwerp en de muziek. Daarnaast maakt hij composities voor voorstellingen van oa Davy Pieters en Nastaran Razawi Khorasani. Deze avond speelt hij een live set geïnspireerd op de typische west coast sound van Den Haag.

Mark du Mosch
Mark du Mosch is een in Rotterdam gevestigde producer en DJ die de afgelopen paar jaar het meeste respect heeft verdiend in de Nederlandse alternatieve muziekscene. De reden is simpel: hij durft verder te gaan dan het voor de hand liggende, zijn rauwe maar emotionele kenmerkende klank is onderscheidend, veelzijdig en verbluffend creatief. Verwacht perfect uitgevoerde analoge gelukzaligheid van een vakman die langzaam maar zeker zijn weg vindt naar de platenzakken van internationale house- en techno-kenners.


 

Recensies

Theaterkrant
“Wanneer de performers hun verhaal vakkundig beginnen te verschuiven en van zijn context strippen, trechtert de voorstelling naar een moment waarop de lagen botsen en alles en iedereen moet lijden.„

NRC
“Urlaub is een verrassende performance. Het collectief speelt knap met de verwachtingen, waardoor de voorstelling misschien wat zwabbert, maar nergens voorspelbaar is.„

Volkskrant
“Deze catatonische terneergeslagenheid leidt maar tot één conclusie: ‘We zitten midden in het nihilistische moeras’. Fascinerend.„

 

Credits

van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet

Voorheen Badgasten van Laios.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie