URLAUB

Urland
24 mei
20:15
  • vr 24 mei
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Performancecollectief Urland maakt een Italo-Disco- recreatiehorror in de sneeuw. Drie vrienden zijn welgebruind en blond op wintersport, maar er wordt niet gelachen. We voelen een magnetische leegte. Een zwart gat. Dark matter. Dit is de Danteske recreatiehel. Rust wordt onrust.

Deze voorstelling heette eerst Badgasten van Laios.

URLAUB - Urland - Het Nationale Theater
Onderdeel van:
TK Serie 3

 

Welkom in het tijdperk van de mentale ziektes. De vermoeide samenleving is overprikkeld en hyperactief. De homo economicus vermarkt zichzelf en stilletjes wenen wij bittere Prozac- tranen. We werken onder vrijwillige dwang en ontspannen in dwangmatige vrijheid. Rust wordt onrust.

Te veel waarheid, te veel onwaarheid, te veel verwachtingen, te veel data, te veel toegang, te veel vrienden... TRANQUILO. WE MOETEN ER EVEN TUSSENUIT. VERDOOF ONS. WE NEED VACATION FROM VACATION.

URLAND gaat op reis en neemt mee: lievelingsmuziek, lekkere kostuums en oervader Nietzsche. URLAND ontkoppelt. URLAND wil namelijk even vrij zijn van millennialtragiek. URLAUB is een persoonlijke, existentialistische poging theatrale onrust te baren en échte tijd te doden.

Is dat de ware vakantie, de lege tijd?
URLAND gaat op zoek naar de zin van het Niets.

 


Let op. Deze voorstelling heette eerst Badgasten van Laios.

Credits

van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie