URLAUB

Urland
24 mei
20:15
  • vr 24 mei
    20:15 - 21:55
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Performancecollectief Urland maakt een Italo-Disco recreatiehorror in de sneeuw. Drie vrienden zijn welgebruind en blond op wintersport, maar er wordt niet gelachen. We voelen een magnetische leegte. Een zwart gat. Dark matter. Dit is de Danteske recreatiehel. Rust wordt onrust. 

We beginnen om 20.15 uur met de geprezen Italo disco recreatie performance URLAUB en dansen daarna verder met o.a. Mark du Mosch (Dekmantel / Clone), The Social Lover (BAKK, Red Light Radio) en anderen.

Met dit ticket heb je toegang tot de performance URLAUB en de Italo Disco festa die om 21.45 begint. 

Welkom in het tijdperk van de mentale ziektes. De vermoeide samenleving is overprikkeld en hyperactief. De homo economicus vermarkt zichzelf en stilletjes wenen wij bittere Prozac- tranen. We werken onder vrijwillige dwang en ontspannen in dwangmatige vrijheid. Rust wordt onrust.

Te veel waarheid, te veel onwaarheid, te veel verwachtingen, te veel data, te veel toegang, te veel vrienden... TRANQUILO. WE MOETEN ER EVEN TUSSENUIT. VERDOOF ONS. WE NEED VACATION FROM VACATION.

URLAND gaat op reis en neemt mee: lievelingsmuziek, lekkere kostuums en oervader Nietzsche. URLAND ontkoppelt. URLAND wil namelijk even vrij zijn van millennialtragiek. URLAUB is een persoonlijke, existentialistische poging theatrale onrust te baren en échte tijd te doden.

Is dat de ware vakantie, de lege tijd?
URLAND gaat op zoek naar de zin van het Niets.

Let op: Het eerste deel is in het Engels, rest in het Nederlands en af en toe wat Italiaans. Goed te begrijpen, zonder boventiteling.

Na de performance kun je los op de Urlaub Italo Disco festa. De Dj's deze avond zijn Mark du Mosch (Dekmantel / clone.nl), The Social Lover (BAKK/ Red Light Radio) en anderen. Meer informatie over de Urlaub Italo Disco festa vind je hier

Recensies

Theaterkrant
“Wanneer de performers hun verhaal vakkundig beginnen te verschuiven en van zijn context strippen, trechtert de voorstelling naar een moment waarop de lagen botsen en alles en iedereen moet lijden.„

NRC
“Urlaub is een verrassende performance. Het collectief speelt knap met de verwachtingen, waardoor de voorstelling misschien wat zwabbert, maar nergens voorspelbaar is.„

Volkskrant
“Deze catatonische terneergeslagenheid leidt maar tot één conclusie: ‘We zitten midden in het nihilistische moeras’. Fascinerend.„

 

Credits

van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong en Jimi Zoet

Let op: Voorheen heette deze performance Badgasten van Laios. Het eerste deel van de performance is in het Engels, de rest is in het Nederlands en af en toe wat Italiaans. Goed te begrijpen, zonder boventiteling.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie