De Betovering

Eendje (6+)

Kim van Zeben
23 okt
13:00 - 15:00
 • di 23 okt
  13:00 - 14:00
  De Betovering
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • di 23 okt
  15:00 - 16:00
  De Betovering
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Eendje is een vrolijke en ontroerende muzikale voorstelling over de ode aan de buitenstaander, de outsider, de vreemde eend in de bijt. Eendje laat zien dat het helemaal niet erg is om er niet bij te horen. Dat daaruit ook iets moois kan ontstaan. Iets nieuws, iets spannends, een avontuur. En hoe iedereen eigenlijk een beetje anders is, en daardoor toch weer hetzelfde.

Scenes: "Prachtig, gelaagd en komisch verhaal. Warm aanbevolen"

Theaterkrant: "Groot komisch talent. Bewonderenswaardig"

Parool: "Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten."

Een journaliste maakt voor het radioprogramma Pia op Pad een reportage over een eendje. Het beestje is wat onaangepast en weet niet goed of ze nu een eend of een mens is. Het zoekt haar weg naar een gelukkig bestaan. Dat leidt tot vele hilarische, vaak zeer beeldende scènes onder meer in een riool waarin eendje een rat ontmoet.

 

De voorstelling Eendje is een vrolijke en ontroerende ode aan de buitenstaander, de outsider, de vreemde eend in de bijt. Eendje laat zien dat het helemaal niet erg is om er niet bij te horen. Dat daaruit ook iets moois kan ontstaan. Iets nieuws, iets spannends, een avontuur. En hoe iedereen eigenlijk een beetje anders is, en daardoor toch weer hetzelfde.

 

Actrice Kim van Zeben is onder andere bekend van musicals als Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story.

Recensies

Het Parool
"Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten."

Credits

spel, tekst, muziek Kim van Zeben
tekst en regie Marije Gubbels 
muziek Fay Lovski, en Tamar Stalenhoef
vormgeving Marlies Schot en Keez Groenteman
poppen Marlyn Coetsier

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie