DisasterLicious

YoungGangsters
12 sep
-
16 sep
Data & tickets
 • wo 12 sep
  20:30
  Spuiplein, Den Haag
  Geweest
 • do 13 sep
  20:30
  Spuiplein, Den Haag
  Geweest
 • vr 14 sep
  20:30 - 22:00
  Spuiplein, Den Haag
  Geweest
 • za 15 sep
  20:30 - 22:00
  Spuiplein, Den Haag
  Geweest
 • zo 16 sep
  15:00 - 16:30
  Spuiplein, Den Haag
  Geweest

Een waar rampscenario gebaseerd op epische films als Twister en Deep op het Spuiplein in Den Haag. Van woensdag 12 tot zondag 16 september is het open air theaterspektakel Disasterlicious van YoungGangsters op deze locatie te bewonderen. Een knipoog naar volksheld Hansje Brinker met een flinke dosis Hollywood.

Theaterspektakel op het Spuiplein
“Een ramp is verschrikkelijk maar tegelijkertijd sensationeel. We zijn in ons werk altijd op zoek naar zo'n soort snijvlak. Iets wat we verafschuwen en tegelijkertijd lekker vinden, daar is ons theater elke keer weer op geënt.”, vertelt regisseur Lotte Bos, die samen met Annechien de Vocht de regie voor haar rekening neemt. De voorstelling vindt in de buitenlucht, vlak voor Theater aan het Spui, plaats en zit vol actie, humor en gooi-en smijtwerk. Disasterlicious is volgens de makers een theaterspektakel voor ramptoeristen met stalen zenuwen.

 

Foto: Ben van Duin

 

Disasterlicious: het verhaal

Volksheld en mythologisch figuur Hansje Brinker, die zijn vinger in de dijk stak en Nederland van een overstroming redde, staat in Disasterlicious centraal. Het verhaal speelt zich af in een molen waar Hansje samen met zijn zeventien broertjes en zusjes woont. Zijn moeder heeft moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en verleent in de avonduren diensten aan mannen. Ook de burgemeester is klant. De burgemeester is de verpersoonlijking van de participatiemaatschappij. Als de dijken het begeven, de molen is verzakt is de link met gaswinning en falende politiek onontkoombaar.


“Welcome to DisasterLicious, a brand-new theatershow about the one and only true Dutch hero Hansje Brinker. Feel the splashing water, hear the dikes cracking and join the adventure! Let’s hope this little boy will save us once again with his famous little finger..”

N.B.: YoungGangsters is niet aansprakelijk voor geleden schade aan eigendommen, fysiek letsel of emotionele verwarring.

Recensies

Volkskrant ★★★★: “DisasterLicious levert niet alleen spektakel dat naadloos aansluit bij de buitenlocatie, de voorstelling neemt ook de Nederlandse identiteit stevig op de korrel.

Theaterkrant ★★★: “een scherpe satire”

Scenes ★★★★: “DisasterLicious is een heerlijke voorstelling”

Telegraaf: “Spetterende polderkolder"

Credits

Van en regie Lotte Bos & Annechien de Vocht
Met Rutger Remkes, Krisjan Schellingerhout, Sidar Toksöz en Julia van der Vlugt

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie