237 redenen om door te gaan

Orkater
17 mei
20:15
  • vr 17 mei
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    uitverkocht

Geert Lageveen en Leopold Witte hebben dringend behoefte de balans op te maken. Waar staan ze in hun leven? Hoe lang hebben ze nog? Welke rol willen ze in dit leven nog spelen? Hoe moeilijk gaan ze het zichzelf nog maken? 

★★★★★ “237 redenen om door te gaan is een juweeltje” - Theaterkrant

Onderdeel van:
TK Serie 1

Om een antwoord te vinden op die vragen, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur aan de schenen. Op dezelfde persoonlijke en herkenbare manier als in hun veelgeprezen voorstelling 237 redenen voor seks, steggelen de mannen dit keer over de dood. Waar de één de dood omarmt als deel van het leven, bezweert de andere haar door allerlei doelen te stellen. Losjes associëren de twee mannen rond het thema, terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten.

Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. 237 redenen om door te gaan speelde in 2017 als lunchvoorstelling in Theater Bellevue en wordt wegens succes vanaf september 2018 in langere versie door het hele land gespeeld. 

 

Luister hier naar de afspeellijst met muziek uit de voorstelling.

Recensies

Theaterkrant ★★★★★
“Alles aan deze voorstelling klopt. 237 redenen om door te gaan is een juweeltje”

Volkskrant ★★★
"Je bent niet meer jong, je wilt nog steeds van alles, maar de doodsangst dringt zich steeds vaker op. En toch weet het stel er een positieve draai aan te geven"

Scènes ★★★★
"237 redenen om door te gaan is door het nadenken over de dood, een ode aan het leven geworden."

Leeuwarder Courant & Dagblad van het Noorden ★★★★★
"Dat lijkt verdacht sterk op feelgood-theater. Wat het niet is, omdat ze als vertellers ervaringen versluieren met oergezellige muziek van hun overleden helden en leeftijdgenoten. Een geweldige vondst."

Het Parool, Joukje Akveld ★★★★
"Regisseur Michiel de Regt laat de twee doen waar ze goed in zijn: een theatrale versie spelen van zichzelf. Geestige en vileine speldenprikjes delen ze uit, die even snel weer met de mantel der vriendschap worden bedekt."

"De maffe dansjes, de pseudo-autobiografische inhoud, de haast cabareteske performance - qua vorm bleef veel van het goede van de vorige voorstelling behouden, inhoudelijk voegden ze een mooi verhaal toe."


8 weekly ★★★★1/2
"In deze “two man show” wordt het persoonlijke universeel, lach je om de dood, huil je om de levenden en kom je als herboren de zaal uit."

Credits

Spel en tekst Geert Lageveen, Leopold Witte
regie Michiel de Regt

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie