Assad

Frascati | Jan Hulst & Kasper Tarenskeen
12 mrt
-
13 mrt
Data & tickets
 • di 12 mrt
  20:15 - 21:35
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • wo 13 mrt
  20:15 - 21:35
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

ASSAD is het verhaal van vier individuen die verstrikt zijn geraakt in de grootste clusterfuck van onze tijd. Vier levens die voor altijd getekend zullen zijn door Bashar al-Assad: de verlegen student medicijnen die uitgroeit tot oorlogsmisdadiger die zijn eigen bevolking met gifgas-raketten bestookt.

ASSAD - Het Nationale Theater
ASSAD - Het Nationale Theater
ASSAD - Het Nationale Theater
ASSAD - Het Nationale Theater
ASSAD - Het Nationale Theater
ASSAD - Het Nationale Theater
ASSAD - Het Nationale Theater
ASSAD - Het Nationale Theater

Wat als geen enkele keus de juiste blijkt en ‘de goede zaak’ niet bestaat?

ASSAD is een mozaïekvertelling tegen de achtergrond van beslissende gebeurtenissen in de oorlog in Syrië. Met scènes die zich afspelen in de presidentiële vertrekken in Damascus, tussen de tempels van Palmyra, het hoofdkantoor van de Vogue in New York, in Londen, Tel-Aviv, Amsterdam en de hemel boven Aleppo.

 

Toch gaat de voorstelling niet alleen over Assad of over de burgeroorlog. De voorstelling gaat over de mens als piloot, de mens als bestuurder van zijn leven, die soms in staat moet zijn te kiezen voor de absolute eenzaamheid om zo boven zichzelf uit te stijgen en te doen wat de situatie van hem vraagt. En wat vertellen deze kruisende verhalen over de werking van de wereld? Wat zeggen ze over de houding van het Westen tegenover het Midden-Oosten? Welke verantwoordelijkheden dragen wij, als Nederlanders, voor een gewapend conflict aan de andere kant van de wereld?

 

ASSAD is een poging om gebeurtenissen, mensen en beslissingen te begrijpen. Daar, maar ook hier in Nederland. Juist de burgeroorlog in Syrië toont hoe moeilijk het is goed van kwaad te onderscheiden. En niet pas achteraf, maar nu, terwijl wij met onze borrelnootjes voor de televisie zitten.

Over Hulst&Tarenskeen

Jan Hulst & Kasper Tarenskeen (Nederland, 1987 & 1988) maken sinds 2014 stukken bij Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool. ASSAD is de eerste voorstelling met hun eigen stichting. Dit keer geen bewerking van een klassieker om via een omweg over het heden te spreken maar de open wond die Syrië is: een voorstelling gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Recensies

"De voorstelling laat westers privilege op schrijnende wijze contrasteren met de onmenselijke gehaktmolen van de Syrische burgeroorlog."
Groene Amsterdammer

Credits

tekst en regie Jan Hulst & Kasper Tarenskeen
spel Dunya Khayame, Eeke Boonstra, Gökhan Girginol, Chiem Vreeken
muziek David van der Leeuw, Kasper Tarenskeen
scènefoto's Sanne Peper

 

ASSAD is een voorstelling van Hulst & Tarenkseen in co-productie met Frascati Producties en Toneelgroep Oostpool & de Coproducers.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie