Bejaarden & Begeerte

Het Zuidelijk Toneel
zo 11
november
  • zo 11 nov
    15:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Geïnspireerd door hun eigen opa’s die op hoge leeftijd nog op vrijersvoeten gingen, maakten Lucas De Man en Oscar Kocken Bejaarden & Begeerte. Maandenlang vroegen zij ouderen het hemd van hun lijf: Kan je nog verliefd worden als je tachtig bent? Fladderen de vlinders nog hetzelfde als op je twintigste? En hoe reageert de omgeving daarop?

De cast

Quote

NRC ★★★★ Voor oudere jongeren en jongere ouderen

Onderdeel van:
BIS aanbod

De opa's van Lucas De Man en Oscar Kocken raakten op hoge leeftijd verliefd. Daardoor raakten de jongens geïnspireerd om daarover een voorstelling te maken. Deze humoristische en respectvolle voorstelling gaat over mensen die zich niet neerleggen bij het 'moeten' van hun leeftijd of het oordeel van de maatschappij.

Terwijl de samenleving in hoog tempo vergrijst, richt de maatschappij zich vooral op de jeugd: de tijd dat de wereld zogenaamd aan je voeten ligt, alles mogelijk lijkt en de liefde voor het oprapen zou zijn.

In de voorstelling Bejaarden & Begeerte wordt dat beeld bijgesteld. Samen met hun zangeres (70+) gaan Oscar Kocken en Lucas De Man terug naar de jeugd van iedereen die minstens 65 jaar geleden geboren is. Ze vertellen over de normen en waarden, de taboes en alle geheimen voor de ouders, om vervolgens over te springen naar het leven vandaag de dag, nu de 65-plusser volgens de Dikke van Dale officieel 'bejaard' is. Maar wat er tegenwoordig allemaal achter de geraniums gebeurt, dat kan maar beter geheim blijven voor de kinderen

Recensies

NRC Handelsblad, ★★★★
“Door de transparante wisselwerking tussen bühne en zaal krijgt de voorstelling een open, los en plezierig karakter.”

Credits

Van en met Oscar Kocken, Lucas De Man e.a.

Accepteert u onze cookies?

Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.

Meer informatie