De revolutionairen

Toneelschuur Producties / Eline Arbo
16 okt
20:15
  • di 16 okt
    20:15 - 21:45
    Theater aan het Spui, Den_Haag
    Zaal 2
    Geweest

Een voorstelling van Eline Arbo over het gedachtegoed van Albert Camus. Eerder dit seizoen had Eline een droomdebuut bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, enthousiast ontvangen door pers en publiek en winnaar van de BNG Bank Theaterprijs 2018.

Nu maakt Eline, samen met 5 acteurs en een muzikant, een voorstelling over het gedachtegoed van Albert Camus. Op theatrale en muzikale wijze staan zij stil bij thema's als idealisme, existentialisme en rechtvaardigheid. En stellen zichzelf de vragen: Hoe ver zijn wij bereid te gaan om onze wereld vorm te geven? Zijn we in staat iets te doen of blijven we steken in mooie woorden? Kunnen we theater gebruiken om de wereld mooier te maken of hebben we daar rigoureuzere middelen voor nodig?

 

Let op: De titel was eerst De rechtvaardigen, deze in gewijzigd in De revolutionairen.

Onderdeel van:
Wijkjury Den Haag

Eline Arbo: "In onze wereld die politiek gezien steeds extremer lijkt te worden, vind ik het heel belangrijk om te reflecteren op onze morele grenzen. Camus zijn filosofie is daarin een grote inspiratie voor mij. Wanneer wordt idealisme terrorisme en hoe verhoudt de alles of niets revolutionair tot de opstandeling die graag de wereld wil veranderen zonder daar iets voor te hoeven doen. Ik merk dat mijn generatie zich wil inzetten voor een betere wereld maar het lastig vind dit concreet te maken. De tijd is rijp voor verandering, maar hoe?"

Recensies

"Een groot expressionistisch theaterfeest"
★★★★★ Volkskrant

"Adembenemend theatrale kijk op romantische liefde"
★★★★★ Trouw

"Prachtige vondsten in overtuigend debuut"
Haarlems Dagblad

Credits

tekst, regie en bewerking Eline Arbo
met Judith van den Berg, Laura de Geest, Benno Veenstra, Chiem Vreeken, Thijs van Vuure, Matthijs IJgosse
muziek Thijs van Vuure

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie