Zin (9+)

BonteHond i.s.m. Het Kantoor
12 okt
19:30
  • vr 12 okt
    19:30 - 20:30
    Zaal 3, Den Haag
    Zaal 3
    Geweest

De gastvrouw van de avond zit vol goede moed. Met een prachtig programma en alle geloof in de goedheid van de mens zal zij vanavond het langvingerig spookdiertje van zijn ondergang redden. Maar naar mate de avond vordert, de gasten zich niet gedragen zoals ze zouden moeten en er steeds meer mis gaat, rijst de vraag: heeft dit zin?!

ZIN is een benefietevenement dat aan zinloosheid ten onder dreigt te gaan, tot uit onverwachte hoek existentiële redding komt. ZIN speelt met tijdloze zingevingsvragen over het leven in het algemeen en over het redden van de wereld in het bijzonder. Er is een lied en er zijn pannenkoeken. ZIN is een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven.

 

Deze voorstelling is een onderzoeksproject binnen de Nieuwe Makers regeling van Karlijn Sonderen en Annelies Appelhof, winnaars van de STIP Jeugdtheaterpitch 2013. Eerder maakten zij bij BonteHond ECHT/NEP! en Voor de zekerheid.

Recensies

"En alsof het niets is, legt ze hupsakidee even de kern van het gedachtengoed van Plato, Descartes en Locke uit op kinderniveau.”
★★★ NRC Handelsblad

“Annelies Appelhof en medespeler Thijs Bloothoofd zijn allebei ontwapende geloofwaardig in de doortrapte maar speelse manier waarop ze het publiek uitdagen niet alles zomaar voor zoete koek aan te nemen”

"Het publiek op het verkeerde been zetten gebeurt zo consequent, dat het een bewonderenswaardig kunst op zich wordt."

Credits

concept Karlijn Sonderen en Annelies Appelhof
gecreëerd door Annelies Appelhof
spel Ariadna Rubio Lleo en Annelies Appelhof
dramaturgie Aukje Verhoog
muziek Reinier van Harten
scenografie Calle de Hoog
kostuums Nicky Nina de Jong
videografie Astrid van der Velde
spelregie Sanne Nouws
eindregie René Geerlings

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie