BACK

Afrovibes Festival 2018
6 okt
20:30
  • za 6 okt
    20:30 - 21:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

U kunt deze dag meemaken als u een passe-partout heeft voor Afrovibes op zaterdag 6 oktober

Back
is een dansvoorstelling over de mogelijkheid en onmogelijkheid van mensen om samen te zijn en te delen. Back gaat over de niet ingeloste verlangens van mensen naar verbondenheid: met een plek, een land, met een ander. Een wervelende dansvoorstelling met vier dansers die gaat over de strijd om los van elkaar te komen.

Back is een dansvoorstelling van het Forgotten Angle Collective uit Zuid-Afrika over de mogelijkheid en onmogelijkheid van mensen om samen te zijn en te delen. Back ontrafelt de vaak onuitgesproken verhalen die zich tussen ons afspelen over ons verlangen naar nabijheid en de afstand die we scheppen. Back gaat over de niet ingeloste verlangens van mensen naar verbondenheid: met een plek, een land, met een ander. Een wervelende dansvoorstelling met vier dansers die gaat over de strijd om los van elkaar te komen.

 

Met uw AfroVibes kaartje voor BACK heeft u ook toegang tot de fashionperformance Black Tie in Zaal 2 en kunt u in de foyer genieten van een handmassage op de Verhalenmarkt Tori Wowojo en de afterparty met live band Young Cosje. Er is Surinaams-Afrikaanse catering aanwezig.

Onderdeel van het Afrovibes Festival
Afrovibes festival brengt voor de vijftiende editie jonge pioniers en gevestigd talent in theater, dans, muziek en design uit Afrika naar Nederland. Afrovibes laat het dynamische culturele leven van stedelijk Afrika zien en verbindt dit met Nederlandse kunstenaars en publiek. Het festival is van 4 t/m 14 oktober in Nederland in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Moderne, actuele en vernieuwende theater- en dansvoorstellingen, muziek en film uit grootstedelijke culturele hotspots in Afrika zijn tijdens Afrovibes te zien. Centraal staan actuele ontwikkelingen in theater en dans die daar plaatsvinden.

LAND
Het festival thema van dit jaar is LAND. Land wordt vaak enkel gezien als materiaal. Als de grond, de aarde waarop wij wonen. Maar land is zoveel meer, letterlijk en metaforisch. Mensen hebben een emotionele en spirituele verbinding met het land dat ze bewonen. Land is onderdeel van je identiteit. Ook migratie, exploitatie of bescherming van het land dat je bewoont zijn zowel in Afrika als in Europa actuele onderwerpen. Hedendaagse Afrikaanse en Nederlandse kunstenaars laten ons zien wat LAND voor hen betekent.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Black Achievement Month
De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt plaats van 29 september t/m 29 oktober in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Credits

Choreografie P.J. Sabbagha
Regie Athena Mazarakis

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie