Hin und Her

t Barre Land & Tijdelijke Samenscholing
3 okt
20:15
  • wo 3 okt
    20:15 - 21:55
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2
    Geweest

Een existentieel-politieke komedie van Odön von Horváth uit de jaren dertig, die opmerkelijk veel spiegelingen met onze tijd vertoont. Hin und her is nooit eerder in Nederland vertaald en opgevoerd. Het is een klucht, een volksstuk met zang in twee bedrijven over de akelige absurditeit van de werkelijkheid.

Hin und Her - Het Nationale Theater
Hin und Her - Het Nationale Theater
Hin und Her - Het Nationale Theater
Hin und Her - Het Nationale Theater
Hin und Her - Het Nationale Theater
Hin und Her - Het Nationale Theater
Hin und Her - Het Nationale Theater

De gezelschappen 't Barre land en Tijdelijke Samenscholing bundelen hun krachten met Phi Nguyen, Yorke Mulder-Bhangoo en Sarah Jonker voor hun nieuwe theatervoorstelling Hin und Her, gebaseerd op de gelijknamige existentieel-politieke komedie van Ödön von Horváth uit de jaren dertig van de vorige eeuw. Hin und Her is voor het eerst in het Nederlands vertaald en daarmee voor het eerst te zien in de Nederlandse theaters.

 

Hin und Her gaat over de akelige absurditeit van de werkelijkheid. Een bepaald persoon; een niemand, een vergissing, een ambtelijk geval, wordt land X uitgezet, maar wordt zijn geboorteland Y niet binnengelaten omdat zijn staatsburgerschap daar is verlopen. Hij pendelt over de brug waar aan beide kanten grenswachters zitten die plichtbewust hun grenzen bewaken. Hij raakt in zijn grenzeloze existentie verstrikt in politieke machinaties, illegale smokkelaarspraktijken en klassieke liefdesgeschiedenissen.

 

Aangevuld met andere bronnen en fragmenten, met live muziek en zang, improvisatie en zonder noemenswaardig decor speelt Hin und Her zich af in het niemandsland tussen de twee landen: op de houten brug over de grensrivier, maar ook op het toneel, in de zaal, met de woorden en in het hoofd.

 

Win 500 euro!

Doe mee aan de Hin und Her Wedstrijd en win 500 euro. Meedoen is heel simpel: maak een filmpje van maximaal drie minuten naar aanleiding van een scène uit het stuk. Er zijn geen regels, geen grenzen. Alles is toegestaan, iedereen mag meedoen. Deadline is 14 oktober. Kijk op de website van Hin und Her voor alle informatie.

Recensies

"Een zegenrijke combinatie van toneelspelers heeft zich nu gebogen over Von Horváth en diens ‘Hin und Her’, dat ze aanvulden met verwante tekstfragmenten en improvisatie."
★★★★★ Volkskrant

"De tekst is briljant en de acteurs, onder wie ook Margijn Bosch, Michiel Bakker, Sarah Jonker en Yorke Mulder-Bhangoo, brengen die met vertellend spel, humor en intelligente scherpte."
★★★★ Theaterkrant

"’t Barre Land, Tijdelijke Samenscholing en Co, hebben met deze nog nooit vertoonde voorstelling in Nederland, een stukje vakmanschap afgeleverd, ze hebben het stuk – niet echt makkelijke stuk – begrijpbaar neer weten te zetten."
★★★★ I Love Theater

Credits

spel Michiel Bakker, Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Carole van Ditzhuyzen, Sarah Jonker, Yorke Mulder-Bhangoo, Phi Nguyen, Czeslaw de Wijs

muziek Stan Vreeken

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie