Studio Paradijs

Het Nationale Theater
1 okt
-
6 mei
Data & tickets
 • ma 1 apr
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 6 mei
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 1 okt
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • ma 5 nov
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • ma 3 dec
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • ma 7 jan
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • ma 4 feb
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest
 • ma 4 mrt
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
  Geweest

Het programma van maandag 4 maart heet Ontgoocheld. Een tekst van Bart Römer en geregisseerd door Rosa Peters. Yela de Koning en Hein van der Heijden lezen de tekst. Een verhaal over schuld en onschuld, over zijn of niet-zijn, over vaders en dochters, over verloren idealen en een hoopvolle toekomst.

In Studio Paradijs nemen acteurs van Het Nationale Theater om de beurt het voortouw om een theateravond te organiseren in Het Paradijs, het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg. Elke avond is anders! Eigen ideeën komen tot bloei in de inspiratie-avonden van Studio Paradijs.

Wie: Prof. Ben Ali Libi en Anne Frank.

Wat: Ontgoocheld, een éénakter voor twee acteurs.

Waar: Het Merwedeplein in Amsterdam, juni 1942.

Waarom: Prof. Ben Ali Libi en Anne Frank waren destijds woonachtig op het Merwedeplein en in werkelijkheid had hun ontmoeting kunnen plaatsvinden.

Ben Ali Libi en Anne Frank staan op een kruispunt in hun leven. De één realiseert zich dat heel goed en de ander nog niet. Vanuit verschillende richtingen zijn ze tegelijkertijd op dit kruispunt aangeland. De één voelt een einde naderen, de ander ziet een hoopvolle toekomst voor zich. Beiden hebben ze gelijk, beiden zitten ze er naast.

Een verhaal over schuld en onschuld, over zijn of niet-zijn, over vaders en dochters, over verloren idealen en een hoopvolle toekomst.

Hun ontmoeting beweegt rond vragen als: Wie mag er zijn in het leven? En wie niet? En wie bepaalt dat eigenlijk? Wie of wat bepaalt onze werkelijkheid, ons leven, of is het allemaal slechts illusie?

Ontgoocheld raakt aan thema’s die in onze samenleving actueler zijn dan ooit. In plaats van de gedroomde Nederlandse multiculturele samenleving, waarbinnen diversiteit wordt gezien als een toegevoegde waarde, vindt er momenteel opnieuw een ontwikkeling plaats van verwijdering en vervreemding. Van segregatie zelfs. Een ontwikkeling waarvan het recente verleden ons al eerder genadeloos heeft laten zien tot welke afschuwelijke uitwassen dat kan leiden.

Kom en laat u verrassen! De avond kost slechts € 5,15 inclusief een drankje.

De avonden worden door de volgende acteurs ingevuld (met medewerking van hun collega's):

4 maart 2019: Rosa Peters (regie) Bart Römer (tekst) lezing door Hein van der Heijden en Yela de Koning
1 april 2019: Mark Rietman, Jeroen De Man en Stefan de Walle
6 mei 2019: Jaap Spijkers en Antoinette Jelgersma

Publiek!

Namens het ensemble van het Nationale Theater heten we u in seizoen 18/19 van harte welkom bij tal van hyperpersoonlijke, rare, belangrijke, experimentele en misschien zelfs compleet idiote avonden in en rond het Paradijs. U weet wel, de zolder van de Koninklijke Schouwburg.

We spelen jaarlijks in allerlei producties in en buiten Den Haag, en dat doen we met veel plezier, maar we gebruiken graag ook de ruimte die we hebben om tot andere vormen en samenwerkingsverbanden te komen. En om u, het publiek, te ontmoeten.

Daarom organiseren we door het jaar heen iedere eerste maandag van de maand een Studio Paradijs-avond, waarop we u en ons onszelf laten inspireren met wat wij op dat moment relevant vinden. Dat kan een lezing zijn van een door onszelf vertaald stuk, een avond over Pjotr Sjaroff, een masterclass, een serie performances of Tamar van den Dop die 5 uur lang een boek van Graham Swift gaat voorlezen. Na afloop is er nagenoeg altijd ruimte voor het stellen van vragen of het voeren van een gesprek.

Maar wij zijn ook op andere momenten in het seizoen kriskras door het gebouw te vinden. Met een improvisatie in de catacomben, een studentenproject in de Paul Steenbergenfoyer, een lezing in de glazenkassa ruimte, een duo massage-interview; alles is mogelijk. Houdt de website in de gaten, we proberen u zo goed mogelijk te informeren. Om de intimiteit te waarborgen, is de capaciteit steeds beperkt. Regel kaarten wanneer het kan, meestal is het snel vol.

De ensembleleden van het Nationale Theater zien u graag! Snel!
(Jeroen De Man)
 

Credits

Van en met acteurs van Het Nationale Theater

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie