Pinokkio

De Veenfabriek i.s.m. La Compagnie du Tire-Laine
21 sep
20:15
  • vr 21 sep
    20:15 - 22:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Deze Oerol-hit is het beroemde verhaal van Carlo Collodi. Kom naar Pleasure Island waar je stoutste dromen werkelijkheid worden. Geef je net als Pinokkio over aan de heerlijke hallucinerende leegte van onze wereld. Want verleidelijke leugens zijn toch veel lekkerder dan de harde realiteit?

Let op: dit is geen kindervoorstelling.

Joeri Vos en Paul Koek bewerken de Pinokkio van Carlo Collodi tot een eclectisch feest over verleiding, aanpassen en opgroeien.

Met de voltallige Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Compagnie du Tire-Laine bouwen ze met muziek, theater, dans en spektakel een kleurrijk Pleasure Island. Paul Koek laat zich voor de muziek inspireren door de Tarantella: een van de bekendste Italiaanse dansen, vernoemd naar de tarantulaspin. De beet van deze spin werd als excuus gebruikt om wild te kunnen dansen, voornamelijk door vrouwen, die dat eigenlijk niet mochten. Een leugen die maar al te graag in stand werd gehouden. 

 

Recensies

 

★★★★ - Theaterkrant
“Zo geeft Vos een nieuwe invulling aan het begrip muziektheater. De vorm gaat een spannend huwelijk aan met de composities van Paul Koek en de Franse Compagnie du Tire-Laine, wier Roma- en Klezmerinvloeden goed aansluiten bij het rauwe milieu dat Vos neerzet.”

★★★★ - Volkskrant
“Veenfabriek verpakt met Franse gastmuzikanten uit Lille de post-truth in een zomers en scabreus volksfeestje.”

★★★★ - NRC
“Hoofdzaak is dat Pinokkio bij Vos een antiheld is, een recalcitrante leugenaar die geweld niet schuwt en een zelfzuchtige hedonist. (…) Terwijl de band Compagnie du Tire-Laine er een feestje van maakt, toont Pinokkio hoe verlangen naar vrijheid kan uitlopen op nihilisme.”

Dagblad van het Noorden
“Een van de hoogtepunten van Oerol 2018”

 

Credits

Regie Joeri Vos
Tekst Carlo Collodi, Joeri Vos, Teun Smits
Muziek Paul Koek & Arnaud Van Lancker / de Veenfabriek & La Compagnie du Tire-Laine
Met Phi Nguyen, Reinout Bussemaker, Jacobien Elffers, Roland Haufe, Ruta van Hoof, Milena Haverkamp, Ton van der Meer, John van Oostrum, Bastiaan Woltjer, Teun Smits, Vita Coenen, Joeri Vos, Paul Koek, Niki Verkaar, Arnaud Van Lancker, Benoit Sauvage, Yann Deneque, Frédéric Tetaert

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie