Pinokkio (12+)

De Veenfabriek
vr 21
september
  • vr 21 sep
    19:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Het beroemde verhaal van Carlo Collodi, is in deze bewerking een vrolijk en wrang volksfeest met de allernieuwste leugens. Kom naar het Pleasure Island waar je stoutste dromen werkelijkheid worden. Geef je net als Pinokkio over aan de heerlijke hallucinerende leegte van onze wereld. Want verleidelijke leugens zijn toch veel lekkerder dan de harde realiteit?

De cast

In een tijd waarin we onszelf en elkaar maar al te graag voor de gek houden, leugenachtige politici aanhoren en keer op keer in fake news trappen, bewerken Joeri Vos en Paul Koek de Pinokkio van Carlo Collodi tot een eclectisch feest over verleiding, aanpassen en op-groeien.

 

Met de voltallige Veenfabriek en het Franse muziekensemble La Com-pagnie du Tire-Laine bouwen ze met muziek, theater, dans en spekta-kel een kleurrijk Pleasure Island. Paul Koek laat zich voor de mu-ziek inspireren door de Tarantella: een van de bekendste Italiaanse dansen, vernoemd naar de tarantulaspin. De beet van deze spin werd als excuus gebruikt om wild te kunnen dansen, voornamelijk door vrouwen, die dat eigenlijk niet mochten. Een leugen die maar al te graag in stand werd gehouden.

Credits

Regie Joeri Vos
Tekst Carlo Collodi, Joeri Vos, Teun Smits
Muziek Paul Koek, La Compagnie du Tire-Laine
Met Phi Nguyen, Reinout, Bussemaker, Jacobien Elffers, e.a.