Sweet Demon

LeineRoebana
7 nov
20:15
  • wo 7 nov
    20:15 - 21:20
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

LeineRoebana is terug met een nieuwe voorstelling in Theater aan het Spui, uitgevoerd door een cast van uitsluitend mannen. In Sweet Demon geven zij met hart, hoofd en lichaam gestalte aan een voorstelling waarin uitersten elkaar raken en ineenvloeien - vol tegenstellingen en dubbelzinnigheden, uitputting en verstilling, vrolijkheid en somberheid, verstand en passie.

[English text below]

Naast Uri Eugenio, een van de gezichtsbepalende dansers van LeineRoebana, vult een nieuwe generatie dansers het toneel: Michael Sastrowitomo, Rob Polmann, Alessio Reedijk en Andrea Pisano.

De demonen die LeineRoebana op hun pad als dansmaker begeleidden worden in Sweet Demon bezworen en liefdevol omarmd: Richard Foreman, die het menselijk vermogen aanspreekt om verbanden te leggen tussen toevalligheden; Trisha Brown voor wie alles dans is; Pina Bausch die waarachtigheid als ultieme toetssteen aanbrengt en Carlo Gesualdo wiens manierisme een synthese is van vorm en waarachtigheid.

Sweet Demon is een voorstelling die meesleept en verleidt en u tegelijk op het verkeerde been zet: waartoe de waarachtigheid van het dansende lichaam in een georganiseerde ruimte van mogelijkheden al niet in staat is!

English

This compelling dance performance, with a men-only cast, seduces you and at the same time puts you on the wrong track. A performance in which extremes flow together.

This is a non-spoken performance, and thus suitable for all languages.

Credits

choreografie Andrea Leine & Harijono Roebana
met Uri Eugenio, Michael Sastrowitomo, Rob Polmann, Alessio Reedijk & Andrea Pisano

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie