met Anniek Pheifer

Gidsland

mugmetdegoudentand
30 nov
-
2 dec
 • do 30 nov
  20:15 - 21:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • vr 1 dec
  20:15 - 21:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • za 2 dec
  20:15 - 21:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest

Mugmetdegoudentand, schrijver Nathan Vecht en regisseur Lineke Rijxman maken na het veel geprezen Kunsthart een nieuwe actuele komedie over de Nederlandse identiteit.

Over polderaars, opportunisten en idealisten. Over een land dat de weg wijst als er geen wolkje aan de lucht is. Maar hoe gedragen we ons als er wel iets op het spel staat?

Het kabinet is op een geheime locatie bijeen voor crisisoverleg over een menswaardig asielbeleid. Een jonge, bevlogen presentatrice wil groen licht van de omroep krijgen voor een nieuw, journalistiek programma.
De bewoonster van een door de aardbevingen getroffen boerderij in Groningen vecht voor een schadevergoeding.

Een maand later treffen de drie elkaar in een live talkshow op televisie. De belangen, frustraties en wensen van de gasten botsen frontaal. Terwijl het hele land zich voor de buis verzamelt, storten ze hun hart uit in een uitzending die niemand had voorzien.
 

Recensies

★★★★ NRC Handelsblad | "Gidsland is herkenbaar en hyperrelevant theater over een land dat het eigenlijk ook allemaal niet meer weet."

★★★★ De Volkskrant | "De dialogen zijn flitsend, het spel is sterk, de regie van Lineke Rijxman vindingrijk."

★★★★ Trouw | "Hilarische botsing van werelden. (..) Het stuk vol flitsende scènes heeft tal van mooie oneliners."

★★★★ Het Parool | "Het is verbluffend hoe Vecht de verschillende idiomen van zijn personages weet te vangen in dialogen. Iedere platitude, elke holle frase is raak."

★★★★ Scènes | "Een uitbundig, intelligent toneelfeest. Regisseur Rijxman stuwt haar spelers tot grote hoogten. Het is enorm genieten van het vermakelijke lef van Paddenburg, de ook mimisch zeer sterke kanten van Clemens, de verbetenheid van Pheifer en de enorme veelzijdigheid van Vledder."

★★★★ Theaterkrant | "'Gidsland' van mugmetdegoudentand schetst doeltreffend een in loze kreten verzopen Nederland"

Haarlems Dagblad | "Het is opnieuw een scherpe, bij vlagen briljante tekst waarin ditmaal zowel de politiek als de media ervan langs krijgen. Geweldig gespeeld in een regie van Lineke Rijxman.”
 

Credits

regie Lineke Rijxman
tekst Nathan Vecht
met Guy Clemens, Anniek Pheifer, Xander van Vledder, Ilke Paddenburg

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie