Allemaal Mensen

Toneelgroep Oostpool
11 okt
20:15
  • do 11 okt
    20:15 - 22:30
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal
    Geweest

Allemaal Mensen is een flirt met de grenzen van het theatergenre. Een voorstelling over hokjes en labels. En hoeveel meer daarachter zit. Allemaal Mensen beweegt mee met de actualiteit van de dag. Een tijd waarin diegene die het hardst schreeuwt, de meeste aandacht krijgt. Waarin nuance en context lijken te ontbreken. Een tijd waarin mensen worden gereduceerd tot één enkele opvatting. En voor je het weet zit je in een hokje, met een label op je hoofd.

“Ik wil niet laten zien dat de wereld kut is, dat weten we al. Ik wil laten zien dat we elkaar hebben en dat dat de redding is.” Regisseur Marcus Azzini betreedt samen met een grote groep getalenteerde podiumkunstenaars het podium en maakt de schouwburg tot een ontmoetingsplaats. Wie ben jij, wie ben ik en waarin kunnen we elkaar vinden? Een mozaïekvertelling over de mens, over jou, en mij en de wereld om ons heen.

 

Hoe nu mens te zijn?

Dat is precies wat regisseur Marcus Azzini met Allemaal Mensen gaat doen. Samen met een grote groep podiumkunstenaars vanuit diverse disciplines betreedt hij elke avond het podium en maakt hij de schouwburg tot een gemeenschapshuis, een ontmoetingsplaats. Wie ben jij, wie ben ik, wat houdt ons bezig en waarin kunnen we elkaar vinden?

Allemaal Mensen
laat zich niet voorspellen, maar beweegt mee met de actualiteit van de dag. Een  ding staat van te voren vast: het gaat over de mens, over jou, en mij, en de wereld om ons heen. Neem twee uur van je dag en gun het jezelf en anderen om hierbij te zijn, dit avontuur mee te maken. Misschien falen we, misschien wordt het geweldig. Onvergetelijk wordt het zeker.

Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Black Achievement Month
De Black Achievement Month laat Nederland kennismaken met de ‘zwarte’ geschiedenis van Nederland via exposities, debatten, theater, dans en film. Er worden verhalen verteld over de slavernij en de nalatenschap hiervan, maar er wordt ook gekeken naar de toekomst. Zo biedt de Black Achievement Month een podium aan zwarte rolmodellen en de bijzondere prestaties die zij leveren. De Black Achievement Month vindt plaats van 29 september t/m 29 oktober in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam.

Recensies

"Een gouden formule" | Theaterkrant ★★★★
"Potentiële hit" | NRC ★★★★
"Een feelgood aan zwaktes en onzekerheden van de mens" | Trouw ★★★★★

"Allemaal Mensen is theater als pleidooi om het maar eens een beetje fijn met elkaar hebben, verschillen te koesteren en niet te zeuren." | Volkskrant ★★★★

 

Credits

concept en regie Marcus Azzini 
spel o.a. Marcus Azzini, Eva Bartels, Ludwig Bindervoet, Joy Delima, Milou van Duijnhoven, Kendrick Etmon, Valentijn de Hingh, Minne Koole, Gery Mendes, Annica Muller, Rick Paul van Mulligen, Florian Myjer, Casper Nusselder en Tim Olivier Somer
vormgevingsadvies Ruben Wijnstok
Beeld: Sanne Peper

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie