BorderKitchen

Johan Harstad, Dorthe Nors en Gunnhild Øyehaug
9 mei
20:00
  • wo 9 mei
    20:00 - 21:00
    Zaal 3, Den Haag
    Zaal 3
    Geweest

Let op: deze voorstelling is verplaatst naar Zaal 3.

Op 9 mei vindt een bijzondere BorderKitchenavond plaats met drie topauteurs uit Scandinavië: Johan Harstad, Dorthe Nors en Gunnhild Øyehaug bespreken hun recent verschenen boeken. Ook is er live muziek.

De Noorse Johan Harstad (1979) vestigde zijn naam al met zijn roman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven?. Zijn meest recente roman Max, Mischa & het Tet-offensief (2017) werd juichend ontvangen door pers en publiek en gaat over de ontheemde toneelregisseur Max Hansen, die als puber vanuit Noorwegen naar Amerika emigreert. In kunstenares Mischa, acteur Mordecai en Vietnamveteraan Owen vindt hij dierbare lotgenoten. De roman is genomineerd voor de Europese Literatuurprijs 2018.

De Deense Dorthe Nors (1970) brak internationaal door met de verhalenbundel Karateslag. Haar onlangs verschenen roman Spiegel spiegel schouder gaat over Sonja, die op haar veertigste eindelijk de stap zet om rijlessen te nemen. Ze is vertaalster van Zweedse thrillers en haar sociale kring beperkt zich tot haar zweverige massagetherapeut en haar kwebbelzieke rij-instructrice. De roman werd met lovende recensies ontvangen, en kreeg 5 sterren van de Volkskrant. Spiegel spiegel schouder staat op de shortlist van de Man Booker International Prize.

De Noorse Gunnhild Øyehaug (1975) schetst in haar lichtvoetige en precieze stijl kwetsbare personages, die verstrikt raken in hun eigen tekortkomingen. Zo is er de vrouw die op de vooravond van haar negentigste verjaardag een onheilspellende droom heeft. In een verhaal dat barst van jeugdig verlangen kijkt een meisje jaloers naar haar oudere nichtje. Een hert dat steeds dichter naar de rand van het een bos trekt, in de hoop zo eindelijk te worden opgemerkt, speelt de hoofdrol in weer een ander verhaal. Haar verhalenbundel Knopen zal in april verschijnen.

De auteurs worden in het Engels geïnterviewd. De interviewer wordt nog bekendgemaakt.

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie