Judas

Naar de bestseller van Astrid Holleeder
15 dec
-
1 feb
Data & tickets
 • za 15 dec
  20:15 - 22:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • di 18 dec
  20:15 - 22:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest
 • vr 1 feb
  20:15 - 22:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
  Geweest

De psychologische theaterthriller Judas, naar de bestseller van Astrid Holleeder, wordt verteld vanuit het perspectief van de vier vrouwelijke omstanders van Willem Holleeder: zijn twee zussen, moeder en nichtje. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze voorstelling.

Tip: bezoek het gratis voorprogramma

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag.

Omdat ze vinden dat dit moet stoppen besluiten zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven verraden ze de gevaarlijkste crimineel van ons land en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Door zich als vertrouweling van haar broer op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leven. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.Bezoek het gratis voorprogramma

Judas is een avondvullende belevenis waarin u de Holleeders van dichtbij volgt. Voorafgaand aan de voorstelling krijgt u een unieke inkijk in het recente leven van Astrid, die noodgedwongen moet onderduiken en voor wie niets ‘normaal’ is. Van boodschappen doen tot een dagje naar het strand met haar kinderen: niets is zonder risico.

Het voorprogramma vindt plaats om 19:30 uur in de Paul Steenbergenfoyer. Let op: er is een beperkte capaciteit, dus reserveer van tevoren uw plek

Recensies

AD ★★★★
''In de (voortreffelijke) bewerking van Sophie Kassies speelt de cast bewonderenswaardige en geloofwaardige rollen.''
''Geen alledaags toneelstuk, maar een actueel relaas.''
''Renée Fokker speelt een Astrid van vlees en bloed.''


Trouw ★★★★
''Judas is buitengewoon knap gemaakt en het kijken ernaar een indringende ervaring.''
''Vanaf de eerste seconde onderga je de angst en beklemming die de familie voelt.''


Volkskrant
''Wees getuige van een onalledaagse emancipatiestrijd in een levensgevaarlijk milieu.''

Parool

''Renée Fokker speelt Astrid recht voor zijn raap.''

NRC
''Judas laat zien hoe angst het leven van vier vrouwen beheerst.''

Telegraaf 
''Judas is het relaas van vier moedige vrouwen die zich ieder op hun eigen manier en met alle gevolgen van dien ontdoen van hun slachtofferschap en zich eindelijk weten te ontworstelen aan het juk van een lange lijn aan klootzakken van mannen in hun levens.''

Theaterkrant ★★★★
''De voorstelling weet op een hele indringende manier de kern van het boek te raken.''
''Judas is een geweldige, beklemmende voorstelling met een vierkoppige topcast.''

Theaterparadijs ★★★★
''Of je het boek nu wel of niet gelezen hebt, Judas is een aangrijpende, emotionele en vooral zeer geloofwaardige voorstelling.''

Credits

met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven

De regie ligt in handen van Johan Doesburg, Sophie Kassies is verantwoordelijk voor het script. Judas is een coproductie van Senf Theaterpartners, Kik Productions en Jelle Kuiper Producties.

Teaser 
Regie, productie, Camera Edit | Exosphere Entertainment
Muziek | Bob Thole
Audio postproductie | Studio IVO

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie