De klimaatvluchteling

Alternatieve Veiligheidsraad #3
di 19
juni
  • di 19 jun
    19:30 - 21:30
    Op locatie

De cast

Voor de Nederlandse regering is het overduidelijk: willen we een veiligere wereld, dan moeten we aandacht besteden aan de relatie tussen klimaatverandering en conflict, en de grote migratiestromen die daaruit voortkomen. Nu Nederland een jaar lang een zetel heeft in de Veiligheidsraad kan klimaatverandering ook daadwerkelijk op de agenda van de VN-Veiligheidsraad komen. Maar hoe? Moet de term klimaatvluchteling erkend worden? Is er consensus over de relatie tussen klimaatverandering en conflict? En wat kan de veiligheidsraad dan doen?

Vijf sprekers uit de kunst, wetenschap en politiek buigen zich over deze relatie tussen klimaatverandering en conflict. Samen met het publiek vormen zij de Alternatieve Veiligheidsraad, een raad die is opgezet vanuit de overtuiging dat gesprekken over internationale vrede & veiligheid breed gevoerd moeten worden.

De Alternatieve Veiligheidsraad is een programmareeks van het Humanity House i.s.m. Het Nationale Theater en Clingendael. Opgezet vanuit de overtuiging dat gesprekken over internationale vrede & veiligheid breed gevoerd moeten worden. Partners zijn: vfonds, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Fonds 1818, Vrij Nederland en Just Peace.

Sprekers worden nog bekendgemaakt en de kaartverkoop start binnenkort.